• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Last van stijve spieren of vermoeidheid? Misschien heb jij wel een magnesium tekort.

Last van stijve spieren of vermoeidheid? Misschien heb jij wel een magnesium tekort.

  • Menfacts
  • December 20, 2017
  • Comments Off
magnesium citraat supplement

Magnesiumsupplementen voor iedereen

Een magnesiumtekort komt tegenwoordig steeds meer voor. En dat is lastig, want het lichaam maakt zelf geen magnesium aan. Natuurlijk kun je magnesium uit je voeding halen, maar je kunt het ook suppleren. Maar welk magnesium supplement moet je kiezen?

De reden waarom magnesium zo belangrijk voor je is

Magnesium is een mineraal dat van nature voorkomt in cacao, groene bladgroente, tarweproducten en sojaproducten. Het is een mineraal wat zorgt voor een goede werking van de spieren en een normale eiwitsynthese. Ook zorgt het mineraal ervoor dat het zenuwstelsel naar behoren werkt. Een tekort aan magnesium kan komen door overmatig sporten en stress. Ook het drinken van teveel koffie kan zorgen voor een magnesiumtekort. Helaas kan een magnesiumtekort vervelende symptomen met zich meebrengen. De meest bekende, is vermoeidheid. Maar wist je dat stijve spieren, spierkrampen en erectiestoornissen ook mogelijke symptomen zijn van een magnesiumtekort? Het is dan ook niet zo gek dat zelfs recreatieve sporters magnesium slikken.

Magnesiumsupplementen

Misschien ben jij weleens bij een drogist of gezondheidswinkel op de afdeling voedingssupplementen geweest. Er zijn veel verschillende magnesiumsupplement. Zo heb je multivitamine waar ook magnesium inzit. Maar heb je ook magnesium tabletten en magnesium bruistabletten. Binnen de groep magnesiumsupplementen kun je ook nog eens kiezen voor een supplement met organische of anorganische verbindingen. Hoewel beide soorten verbindingen goed opneembaar zijn door het lichaam, wordt toch vaak de voorkeur gegeven voor een magnesium met een organische verbinding. Deze supplementen zijn namelijk altijd goed opneembaar, ook wanneer je last hebt van je darmen.

Magnesium citraat

Magnesium citraat heeft een organische verbinding en wordt goed opgenomen door het lichaam. Het is zelfs de best opneembare vorm, omdat er ook geen spijsverteringsactiviteit aan te pas hoeft te komen om de magnesium op te nemen. Daarnaast is Magnesium citraat een van de goedkopere opties.

Tot slot

Heb jij last van stijve spieren, vermoeidheid of andere symptomen van een magnesiumtekort? Maar ben jij nog niet helemaal overtuigd over het juiste supplement? Of ben je nieuwsgierig geworden en wil je er meer over lezen? Probeer dan eerst te achterhalen welk magnesium supplement het meest geschikt is voor jou.

 

Previous «
Next »