Motorkleding voor de zomermaanden

  • Menfacts
  • February 26, 2018
  • Comments Off
motor rijden

Er zijn twee soorten mensen op de wereld: zij die van de winter houden en zij die van de zomer houden. Op zich is hier niks mis mee, beide seizoenen kennen natuurlijk hun voordelen. Toch is het als motorliefhebber vaak beter vertoeven wanneer het zomer is: dan kan je immers lekker gaan rijden.

Motorrijden in de zomer

Het berijden van de motor is een activiteit die vooral in de zomer natuurlijk heerlijk is om te doen. Het is lekker warm, de zon schijnt en met de motor kan je gemakkelijk tussen de files door naar de kust rijden.
Nu zit er helaas ook een nadeel aan het motorrijden in de zomer. Aan de ene kant is het natuurlijk heel fijn dat het zo warm is, maar aan de andere kant ben je dan wel flink aan het zweten in je motoroutfit. Hoe los je dat op?

bikeroutfit

Speciale motorkleding

Zoals je waarschijnlijk wel weet, ben je als motorrijder min of meer verplicht om een speciaal pak aan te trekken. Mocht je immers een ongeluk krijgen dan gebeurt dit met hoge snelheid, waardoor jouw lichaam goed beschermt dient te zijn tegen het harde asfalt. In de zomer kan dit problematisch zijn omdat het pak dan erg warm is. Gelukkig beschikken de betere motorwinkels vaak wel over speciale kleding die ook in zomer te dragen is, en daarnaast ook nog veilig is. Deze kleding is vaak gemaakt van licht materiaal dat vocht goed afvoert. Het materiaal is nog wel veilig en beschermend. Doordat het licht is en zweet goed afvoert is het ideaal om te dragen in de zomer.
Het zal sowieso niet zo zijn dat je snel stikt in motorkleding, want het is nog best fris als je heel hard rijdt. Toch is het fijn dat er speciale zomerkleding is, die je wat verkoeling biedt tijdens het rijden.

Ben jij ook benieuwd geworden naar een goede motoroutfit die toepasbaar is in de hete zomer? Kijk dan eens op Bikeroutfit.nl. Zij hebben een uitgebreid aanbod aan motorkleding, voor ieder seizoen.

Previous «
Next »