• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Dingen waar je niet bij stil staat als je ze ziet, maar wel noodzakelijk zijn in ons dagelijks bestaan; de buitenkast

Dingen waar je niet bij stil staat als je ze ziet, maar wel noodzakelijk zijn in ons dagelijks bestaan; de buitenkast

  • Menfacts
  • mei 8, 2018
  • Comments Off
rvs kasten

Waarschijnlijk kom je elke dag wel meerdere keren langs een zogenaamde buitenkast, maar sta je er verder niet echt bij stil wat voor functie zo’n RVS kast nou eigenlijk heeft. Deze buitenkasten die inmiddels een vast onderdeel vormen van het Nederlandse straatbeeld vervullen vaak verschillende functies. Het bedrijf Avedko.nl is gespecialiseerd in het maken van deze RVS behuizing kasten en produceren deze voor onder andere de volgende doeleinden:

Besturingskasten

Bij besturingskasten kun je denken aan allerlei verschillende toepassing. Denk aan het aansturen van een elektrisch hekwerk, een toegangspoort of zelfs een laadstation voor elektrische auto’s.

Trambesturingskasten

Bij het aansturen van het elektrisch netwerk van een tramlijn zijn verschillende besturingskasten langs de route nodig. Woon jij midden in de stad, dan is de kans groot dat deze kasten dagelijks aan je gezichtsveld voorbij komen.

Spanningskasten langs het spoor

Ook bij het treinnetwerk zoals bij de Betuwelijn wordt gebruik gemaakt van elektra waarbij spanningskasten vereist zijn. Wanneer je vaak in de trein zit, dan zul je deze kasten geregeld zien.

Verlichtingskasten

Op de luchthaven in Schiphol is de verlichting van groot belang. Dagelijks passeren hier duizenden mensen de terminal en vertrekken en landen er vele vliegtuigen. Dit gaat dag en nacht door, wat betekent dat de verlichting 24 uur per dag optimaal moet werken. Ook deze verlichting wordt aangestuurd vanuit speciaal ontworpen verlichting kasten.

Regelkasten voor signalering op snelwegen (A16)

Hoe handig kan specifieke verkeersgevoelige signalering op snelwegen soms zijn. Iedereen kent de borden wel waarop plotseling een adviessnelheid van 90, 70, of 50 km/ per uur wordt aangegeven als gevolg van een file of een ongeluk. Ondanks dat je niet vrolijk wordt van deze melding, word je wel op tijd gewaarschuwd. Zodat je rustig je snelheid kan aanpassen en ongelukken kunt voorkomen. Deze signalering wordt aangestuurd d.m.v. een lange keten van lussen in het wegdek. Deze lussen worden met regelkasten langs de weg aan elkaar gekoppeld, waardoor de lange keten ontstaat. De RVS regelkasten dienen met name ter bescherming van deze lussen.  

Glas- en afvalcontainers

In vele wijken in Nederland zie je ze al; de slimme afvalcontainers. De afvalcontainers waarbij je een pasje voor een sensor houdt en je vervolgens je afval in kan gooien. Het afval komt vervolgens in een ondergrondse container terecht die vervolgens elke week door de afvaldienst wordt geleegd. De behuizing van deze containers wordt ook van RVS vervaardigd en zijn gemaakt om vele beproevingen te doorstaan.

 

Previous «
Next »