• Homepage
 • >
 • Overig
 • >
 • Moeite met het verkrijgen van een goede nachtrust? Lees hier enkele tips

Moeite met het verkrijgen van een goede nachtrust? Lees hier enkele tips

 • Menfacts
 • March 5, 2018
 • Comments Off
goede nachtrust tips

We weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is om gezond te zijn. Veel mensen krijgen echter veel te weinig slaap, en dat heeft negatieve gevolgen voor hun welzijn. Gelukkig bestaan er heel wat manieren om meer uit je slaap te halen, zodat je ook overdag productiever kunt zijn en je beter voelt.

De volgende tips maken duidelijk dat genoeg en goed slapen eigenlijk niet zo moeilijk is, zolang je je eraan houdt!

De beste tips voor een betere nachtrust

Slaap is een basisbehoefte voor de mens, en het is dan ook belangrijk dat we er genoeg van krijgen. Hoe je zowel je slaapduur als slaapkwaliteit verbetert, lees je hier:

 1. Ga vroeger naar bed

Een van de beste manieren om beter en langer te kunnen slapen is door vroeg in bed te kruipen. Het klinkt logisch, maar het is voor veel mensen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zelfs als je een halfuurtje vroeger onder de lakens kruipt, heeft dat echter al een groot effect op je energie de volgende dag!

 1. Doe regelmatig aan sport

Ook regelmatig bewegen zorgt ervoor dat je meer uit je nachtrust kunt halen. Wie dagelijks minstens een halfuurtje matig intensief sport, zal niet enkel veel langer maar ook veel dieper slapen. Het gevolg is meer energie en motivatie de dag nadien.

 1. Overweeg een pocketvering matras

Je slaapkwaliteit hangt echter ook af van de kwaliteit van je bed en matras. Er bestaan heel wat soorten matrassen, maar een pocketvering matras is een van de beste. Dankzij de pocket veren in het matras lig je zachter en onstaat er een goede verdeling van je gewicht op de juiste plekken. Hierdoor zal je de volgende dag ook minder last hebben van gewrichtspijn. Ook word je tijdens je slaap niet om de haverklap wakker van pijn in je nek, schouders of rug. Goede voorbeelden van dergelijke matrassen zijn de pocketvering matrassen van Perfect Matras.

 1. Neem supplementen

Ten slotte is het ook een goed idee om supplementen te overwegen. Bepaalde voedingsstoffen kunnen je helpen ontspannen, waardoor je sneller in slaap valt en ook dieper slaapt. Magnesium zorgt er bijvoorbeeld voor dat je spieren rustiger worden, waardoor je ‘s nachts niet zomaar wakker wordt. Ook omega-3 vetzuren helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Een goede nachtrust, essentieel voor welzijn

Het is duidelijk dat een goede nachtrust wonderen doet voor je motivatie en algemeen gevoel van welzijn. Gebruik de bovenstaande tips om je tijd onder de lakens nog beter te benutten!            

 

Previous «
Next »