Lenzen en sporten – do’s and don’ts

  • Menfacts
  • november 26, 2020
  • Comments Off
man met lenzen

Het is coronatijd, doordat er een significante daling is in de reistijd van en naar de werkplek, heeft iedereen meer tijd om te sporten. Wil jij ook je lichaam in deze vreemde periode aan het werk zetten? Dan wil je vanzelfsprekend ook lenzen dragen die comfort bieden en jouw zicht optimaal behoudt. In dit artikel lees je enkele do’s en don’ts voor de momenten dat jij gaat sporten tijdens corona.

Do: gebruik maken van daglenzen

Voor het zo fris en hygiënisch mogelijk houden van jouw lenzen, is het een verstandige keuze om voor daglenzen te gaan. Zoals de naam van de lenzen doet vermoeden gooi je deze aan het einde van de dag weg, zodat je de volgende dag weer gebruik kan maken van een nieuw en fris paar. Zeker bij hoge intensiteit neemt transpiratie toe en komen er zweetdruppels in je ogen terecht. Het is prettig om je lenzen zo min mogelijk bloot te stellen aan zweet en andere stoffen. Bijvoorbeeld Sightful.nl biedt verschillende soorten daglenzen aan in de webshop, naast de reguliere lenzen vind je ook torische lezen welke geschikt zijn voor astigmatisme.

Don’t: verkoelen met water over je gezicht

Trek jij vaak je hardloopschoenen aan, waardoor je veel zweet? Dan kan het heel aangenaam zijn om je hoofd te koelen met koud water. Het is echter niet verstandig om dit te doen wanneer je lenzen draagt. Water kan er namelijk voor zorgen dat je lenzen loskomen, hierdoor neemt niet enkel je zicht af, maar het is ook nog eens uiterst oncomfortabel. Het water kan er ook voor zorgen dat de lenzen gaan vervormen, waardoor de toevoer van zuurstof naar je ogen afgesloten wordt. Als je wilt verkoelen giet dan het water over je achterhoofd, waardoor er niks in de ogen terecht kan komen.

Do: gebruik van lenzen met Uv-filter tijdens buitensporten

Ga jij het liefst naar buiten toe om te sporten? Hardlopen of liever intensief fietsen? Wat jou favoriete bezigheid ook is, draag lenzen met een Uv-filter, het is nog beter om dit te combineren met een zonnebril. De lenzen zorgen ervoor dat schadelijke zonnestralen worden tegengehouden, zonder dat de omgeving donker wordt. Jouw concentratiegehalte blijft op deze manier op peil.

Don’t: geen lenzen dragen tijdens de sport

Vind je dat je met te veel zaken rekening moet houden, waardoor je wellicht denkt: Dan maar even geen lenzen in tijdens het sporten. Slechte keuze! Duidelijk zicht heb je maar al te hard nodig om een bal goed te kunnen raken, om de juiste diepte in te kunnen schatten en om veilig te sporten. 

Previous «
Next »