• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Wat moet je allemaal bij je hebben in de auto op vakantie?

Wat moet je allemaal bij je hebben in de auto op vakantie?

  • Menfacts
  • juli 21, 2018
  • Comments Off
roadtrip
De vakantieperiode is uiteraard het moment waarop de meeste mensen in de auto stappen om naar de vakantiebestemming te gaan. Dat kunnen flinke reizen zijn, maar ook voor de korte tripjes is het goed om eens te kijken naar wat je nou eigenlijk bij je moet hebben in de auto wanneer je op vakantie gaat. Op die manier wordt de vakantie niet alleen een stuk leuker, het wordt ook veel goedkoper. Heb je pech in Duitsland en heb je geen veiligheidshesje of gevarendriehoek bij je, dan kun je dit namelijk direct aftikken bij de politie.

Belangrijke dingen die je niet mag vergeten

Kijk eerst even naar je reservewiel voordat je op vakantie gaat. Zit er nog genoeg luchtdruk in, is er een krik, wielsleutel en gevarendriehoek aanwezig en heb je handschoenen in het vak gelegd? De meeste mensen met pech onderweg hebben namelijk een lekke band en wanneer je niet al het gereedschap bij je hebt, kun je ├ęcht niet verder. Kijk dit daarom eerst even na en zorg dat alles aanwezig is.

Er zijn uiteraard ook dingen die je niet mag vergeten die minder voor de hand liggend zijn. Zo is het belangrijk om extra olie en ruitensproeiervloeistof mee te nemen. Er zijn mensen die erop rekenen dat zij dit overal kunnen kopen, maar die vlieger gaat niet op. Wanneer je op vakantie gaat in Zweden, dan is de kans groot dat je op plekken komt waar geen enkel benzinestation te vinden is in een straal van honderd kilometer. Heb je zelf genoeg olie en vloeistof bij je of auto onderdelen zoals extra ruitenwissers, dan weet je tenminste zeker dat je gewoon verder kunt tijdens de vakantie.

Veiligheid voor alles

Het is niet in alle landen verplicht, maar het is zeker aan te raden om mee te nemen: een pechkoffer en EHBO-koffer. Wanneer er je echt voor veiligheid wilt gaan, neem je uiteraard ook een blusdeken en brandblusser mee. Let er tijdens het inpakken van de auto op dat dit allemaal makkelijk toegankelijk moet zijn. Het moet niet zo zijn dat je de hele auto uit moet pakken om bij een EHBO-koffer of branddeken te kunnen komen. Dan is het verstandiger om extra kleding of extra auto onderdelen onderin in te pakken, zodat de spullen voor acute hulp makkelijk te pakken zijn. Hieronder valt uiteraard ook de starthulp: handig voor jezelf of juist voor anderen die pech onderweg hebben.

Previous «
Next »