4 Onmisbare barbecue tools

  • Menfacts
  • mei 15, 2018
  • Comments Off
4 onmisbare barbecue tools

De tijd dat je met wat houtskool, een stuk kippengaas en een paar bakstenen het vlees zwartgeblakerd aan je maten opdiende is nu echt voorbij. Je kunt echt niet meer aankomen met zo’n gammele gietijzeren set uit de jaren zeventig, waar de roosters om de haverklap uit donderden. Tegenwoordig is barbecuen high tech wetenschap geworden. De meest geavanceerde barbecue sets met allerlei toeters en bellen zijn verkrijgbaar. Natuurlijk maakt het weinig uit of je op een simpele of een super-de-luxe barbecue je vlees bereidt. Het is veel belangrijker welke tools je erbij gebruikt.

Wat zijn de onmisbare barbecue tools?

Wat vaak fout gaat bij een barbecue is dat het vlees niet warm genoeg is met allerlei vervelende gevolgen van dien. Een temperatuur meter behoort zonder meer tot de set onmisbare barbecue accessoires. Je wordt er gewoon niet blij van als je maten de volgende dag zwak, ziek en misselijk zijn. Daar maak je geen vrienden mee.
Ook de IKEA spare ribs houder behoort tot de verzameling onmisbare bbq tools. Dit is een bak waarin je de spare ribs plaatst en die daar dan regelmatig gegaard worden. Heel handig en makkelijk schoon te maken.
Andere onmisbare barbecue tools zijn een leren barbecue schort en een degelijke set vleestangen om het vlees te keren. Een schort beschermt je tegen opspattend vet en houdt je kleren schoon. Dat de kinderen gaan barbeknoeien is te voorzien, maar je wilt het gewoon schoon houden.

Onmisbare barbecue accessoires

Zonder deze onmisbare bbq tools lukt het ook wel maar het kan zoveel makkelijker. Goed gereedschap is het halve werk. Zorg gewoon dat je je set ultieme bbq tools op orde hebt. Je weet nooit wanneer er zich een gelegenheid voordoet. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan een spontane winter barbecue gedacht? Dan ben je zo blij je je set ultieme bbq tools hebt aangeschaft. Lekker met zijn alleen rond de barbecue staan, glaasje Glühwein en later een glas whisky erbij; dat zijn zo de momenten met je vrienden die je altijd zult blijven koesteren.

Uitgelichte afbeelding: https://www.1dayfly.com/nl/nl/sale/product/36065/esbeco-leren-bbq-schort

 

 

Previous «
Next »