Welk cadeau geef je aan een goede vriend?

  • Rogier
  • januari 7, 2021
  • Comments Off
cadeau voor vriend kopen

Als wij hier schrijven over tips voor het geven van cadeaus, dan gaat dat eigenlijk altijd over de cadeaus die we aan onze partner kunnen geven. Echter geven we ook weleens cadeaus aan vrienden, bijvoorbeeld voor een verjaardag. Om deze reden hebben we hieronder uitgebreid geschreven over het geven van geschenken: het kan namelijk lastig zijn! Het is meer een kunst dan een wetenschap. Bovendien zijn er uitdagingen: grote geschenken kunnen waardering oogsten, en slechte geschenken kunnen teleurstellingen veroorzaken. Hieronder kijken we naar de kunst van het geven van een cadeau.

Denk goed over het cadeau na

Geschenken die je geeft, weerspiegelen de kennis en liefde die je hebt van de persoon aan wie je ze geeft, dus het is de moeite waard om hier goed over na te denken. Mogelijk ga je  een geschenk geven als onderdeel van je werk of bedrijf, wat de keuze van het cadeau misschien nog wel belangrijker maakt. Een slecht geschenk kan je een klant kosten, maar een goed geschenk kan nieuwe deuren openen.

Wat is het einddoel?

Het geven van cadeaus is iets dat we allemaal zullen blijven doen. In dit artikel over hoe je geweldige geschenken kunt geven, hebben we verschillende principes uiteengezet om te selecteren wat je wilt geven. Zoals bij elke handeling is het logisch om na te denken over het einddoel van het geven van een geschenk: zorg ervoor dat het geschenk doordacht, zorgvuldig overwogen en speciaal voor de ontvanger gekozen is. De meeste mensen zullen merken of een geschenk al dan niet gepersonaliseerd was en of je er al dan niet goed over nagedacht hebt. 

cadeau voor vriend

Zijn er echt tijdloze cadeaus waarop je kunt terugvallen? Wij denken van wel! Er zijn namelijk cadeaus die nooit uit de mode raken.

Kenmerken van tijdloze geschenken:

Het is van hoge kwaliteit

Dit betekent dat het product dat je koopt een hogere waarde, een langere potentiële levensduur of uitmuntendheid heeft in vergelijking met vergelijkbare producten of services. Deze producten zijn gemaakt met behulp van de beste kwaliteit en duurzame methoden voor de beste levensduur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wol of kasjmier sjaal in plaats van een van polyester.

kasjmier sjaal

Het is klassiek

Rages en trends kunnen voor lastige cadeaus zorgen omdat ze niet lang meegaan. Ze zijn op dit moment misschien het populaire cadeau-item, maar ze zullen waarschijnlijk hun waarde verliezen.

Het is levensverbeterend

Zal dit geschenk de ontvanger helpen meer van het leven te genieten? Overweeg praktische geschenken zorgvuldig, omdat ze een andere boodschap kunnen afgeven dan waar het cadeau voor is ontworpen.

Enkele tijdloze geschenken voor heren:

Luxe voedingsproducten

We beginnen met eten omdat het een universele aantrekkingskracht heeft. We moeten allemaal eten, en speciale etenswaren kunnen een attent geschenk zijn voor de mensen in je leven. We denken dat het bij eten belangrijk is dat je iets speciaals kiest en geen alledaags voedingsproduct. Een fruitmand is misschien klassiek, maar voor ons is het niet interessant en ook niet uniek. Hoe maak je een eet geschenk dan speciaal? Zoek naar dingen die zeldzaam, geïmporteerd of te duur zijn voor dagelijks eten. Begin met het overwegen van de smaak van je ontvanger en probeer dan iets te kiezen als een 30-jarige balsamicoazijn, kaviaar of wagyu-rundvlees, premium olijfolie of een echte New Yorkse cheesecake.

kaviaar

Fijn kookgerei

Voor de enthousiaste thuiskok is kookgerei (of een kookaccessoire) een geweldig cadeau als je hun smaak kent. Enkele klassieke en duurzame keuken geschenken zijn een gietijzeren koekenpan, een koolstofstalen pan, andere gietijzeren pannen zoals een vuurpot, een schort met monogram, zout- en pepermolens of Japanse messen.

Premium sterke drank

Premium sterke dranken zijn sterk afhankelijk van de smaak van de ontvanger, maar ze kunnen zelfs voor de meest uitgebreide drank bezitter een uitstekend cadeau zijn. Om dit cadeau speciaal te maken, moet je proberen basisproducten te vermijden zoals Jack Daniels of Beefeater Gin, die in bijna elke winkel verkrijgbaar zijn. Probeer in plaats daarvan uw plaatselijke winkel te bezoeken. Vraag hen vervolgens om hun aanbevelingen over wat een geweldig cadeau zou zijn. Denk hierbij aan gin, scotch, whisky of bourbon.

hibiki whiskey

Persoonlijk samengestelde geschenkmanden

Een geschenk geven dat persoonlijk voor de ontvanger is samengesteld, laat duidelijk de inspanning die het vereiste. Basis geschenkmanden moeten worden vermeden, en ze zijn vaak meer gevuld met verpakkingen dan met producten. Vaak is de inhoud schamel ten opzichte van de algehele look: het zal nog steeds die persoonlijke touch missen. Ondertussen kan een geschenkmand door jou samengesteld een assortiment bevatten van dingen die je ontvanger wel leuk vindt: bijvoorbeeld een selectie gastronomische kazen uit je plaatselijke kaaswinkel met olijven, vijgenpasta, kaasmessen, een mini-snijplank, vers peren, charcuterie en noten. Of probeer een selectie likeuren en bitters voor cocktail fanaten, een selectie exotische IPA’s voor de hop liefhebber, of je kunt kits maken voor een specifieke cocktail.

Klassieke accessoires

Kleding en accessoires kopen kan een beetje een uitdaging zijn, omdat iedereen een eigen smaak heeft. Het cadeau geven van accessoires kan het risico echter aanzienlijk verminderen, omdat er een paar belangrijke zijn die niet op maat zijn en hun draagvermogen niet beperken. Denk hierbij aan sjaals, portefeuilles en zonnebrillen.

gucci zonnebril

Previous «
Next »