• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • 5 hulpmiddelen/adviezen voor een productiever leven

5 hulpmiddelen/adviezen voor een productiever leven

  • Rogier
  • augustus 2, 2019
  • Comments Off
hoe haal ik het beste uit mezelf

Productiviteit is al wat de klok slaat tegenwoordig, en dat is normaal: meer dan ooit tevoren willen we beter, sneller en overzichtelijker functioneren. Als je echter je hele leven productiever wil maken en niet enkel je werk, dan is het belangrijk dat je goede gewoontes opbouwt. Wat zijn enkele van de beste adviezen voor een productiever leven en hoe haal ik het beste uit mezelf?

Het beste advies voor een productiever leven

Hieronder lees je goede tips om productiever te worden, het beste uit jezelf halen en meer orde te creëren in je leven:

1. Meer is in veel gevallen minder!

Welke taak, opdracht of werk je ook doet – vaak wordt onderschat hoe belangrijk het is om rust te nemen. Het klinkt tegenstrijdig, maar regelmatig rustpauzes inlassen zorgt ervoor dat je de tijd dat je wél werkt, veel beter kunt benutten. Door je hersenen af en toe wat rust te gunnen, functioneert het veel beter waardoor je je ook beter kan concentreren op het werk. Dat geldt immers ook voor lichamelijk activiteit!

2. Creëer meer orde in je (privé)leven

Vervolgens mag het belang van orde en overzicht niet onderschat worden, zowel op het vlak van werk als in je privéleven. Zo is een opgeruimd kantoor niet enkel aangenamer om in te vertoeven, het zal je ook minder afleiding en prikkels geven, waardoor je dan weer veel doeltreffender kunt werken. Orden papieren, doe huishoudelijke taakjes op vaste dagen, het zijn slechts enkele voorbeelden van advies voor een productiever leven.

3. Hoe haal ik het beste uit mezelf: sport regelmatig!

Het is misschien niet leuk om te horen, maar het beste uit jezelf halen op mentaal vlak vereist dat je jezelf ook lichamelijk uitdaagt. Ga een paar keer per week sporten (of wandel gewoon elke dag een halfuur) en je zal al een heel stuk fitter zijn. Hierdoor kan je ook beter presteren op het werk en voel je je gewoon energieker en gelukkiger. Een win-winsituatie!

4. Leer elke dag iets bij

Ten slotte is het een goed idee om elke dag iets bij te leren over een onderwerp dat je interesseert. Het spreekt voor zich dat, als je jezelf regelmatig prikkelt, je mentaal scherper bent en dus ook productiever kunt zijn. Het hoeft daarop geen intensieve bezigheid te zijn: gewoon kruiswoordraadsels doen, een boek lezen of een podcast luisteren, het zijn slechts enkele goede tips om productiever te worden!

Previous «
Next »