Een perfecte gladde huid; zo pak je dat aan!

  • Menfacts
  • december 24, 2018
  • Comments Off
gladde huid voor mannen

Wie heeft er bij het scheren niet eens last van vervelende haartjes die niet weg willen? Of je huid voelt na het scheren nog steeds ruw en onaangenaam aan? Scheren lijkt misschien niet moeilijk maar toch is het niet altijd voor de hand liggend om perfect glad geschoren door het leven te gaan.

Begin met een goede basis

Als je glad geschoren wil zijn, is het in de eerste plaats al belangrijk dat je met het juiste gerief werkt. Zo kan je alvast een degelijke scheerset kopen. Een scherp mes is namelijk doorslaggevend als het aankomt op het scheren. Verder kan je op voorhand beginnen met je gezicht te wassen, liefst met glycerinezeep.

Scheer op de juiste manier

Maak eerst je huid nat. Liefst met warm water, maar heb je een gevoelige huid dan is koud water ook goed. Gebruik twee handen tijdens het scheren, één om de huid strak te trekken en de ander om het scheermes te bedienen. Wil je een echt gladde huid, scheer dan twee keer. Eerst met de groeirichting mee, dan ertegenin. Tussen de twee scheerbeurten breng je best opnieuw scheerschuim aan. Tussendoor spoel je het scheermesje af met lauw water. Achteraf, als je klaar bent met scheren, spoel je het gezicht nogmaals af en breng je een goed aftershave product aan, om irritatie tegen te gaan.

En nog wat tips!

Scheer niet te vaak. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om dagelijks te scheren, zal het laten rusten van je huid juist goed voor je zijn. Het voorkomt ook ingegroeide haren.
Scheer bij voorkeur in de ochtend, dan is je huid soepeler en zal het scheren makkelijker gaan. Scheer ook niet vlak voordat je gaat zwemmen of naar het strand gaat. Zout water en chloor kunnen de pas geschoren huid irriteren.
Gebruik bij voorkeur een aftershave zonder alcohol, deze droogt de huid nog verder uit.

Previous «
Next »