5 simpele gerechten die toch culinair ogen

  • Menfacts
  • mei 23, 2025
  • Comments Off
gevulde paprika

Er is bijna niemand die niet van lekker eten houdt en zeg nu zelf: jij eet toch ook graag met extra veel smaak? Daarnaast is het natuurlijk fijn als het gerecht snel klaar is en er ook nog mooi uitziet. De volgende vijf gerechten zet jij supersnel op tafel!

Pasta met zalm

Een simpele pasta heeft weinig tijd nodig, maar levert wel altijd een grandioos resultaat op. Niet alleen is een gerecht met tagliatelle, penne of spaghetti heerlijk voedzaam, maar ook is het veelzijdig te combineren. Maak bijvoorbeeld eens een lekkere pasta met gerookte zalm en courgette. Kleurrijk, stijlvol en ontzettend culinair!

Gevulde paprika met extra pit

Hou je wel van een beetje pittig eten? Kies dan eens voor gevulde paprika op Zuid-Amerikaanse wijze! Dit gerecht maak je heel eenvoudig klaar in de oven. Het enige wat je hoeft te doen, is paprika’s halveren en leegmaken, om ze vervolgens te vullen met heerlijk gekruid gehakt, groente en wat kaas. Gebruik waar mogelijk meerdere kleuren paprika’s (rood, groen en geel). Zo geef je je tafelgenoten echt het idee dat je een ware chef bent!

Simpele en smakelijke traybake

Nu je toch weet hoe je oven werkt, kun je hem natuurlijk gerust vaker gebruiken! Kies bijvoorbeeld voor een ontzettend simpele traybake. Hiervoor hoef je alleen maar een aantal lekkere ingrediënten klaar te leggen op een bakplaat en deze in een voorverwarmde oven te laten bakken. Kies voor een eclectische mix van groente en vlees of ga juist voor een vegetarische of veganistische combinatie.

Huisgemaakte pizza

Heb je weinig tijd, maar wel zin in iets lekkers? Maak gewoon je eigen pizza! Het deeg hiervoor kun je zelf maken, maar kant-en-klaar kopen is natuurlijk ook een prima optie. Voor de ware culinaire aanblik beleg je hem met smakelijke, maar vooral ook kleurrijke ingrediënten. Ga voor de traditionele margherita met zoete tomaten, basilicum en mozzarella of laat juist je fantasie de vrije loop!

Nasi in de mix

Eén van de meest simpele gerechten die we kennen, is toch wel de oude vertrouwde nasi. Het concept van deze hap is heel simpel: combineer rijst met alle restjes groente en vlees die je nog hebt liggen. Van een paar overgebleven bloemkoolroosjes en een paar bonen tot een stuk paprika, wat champignons en een restantje maïs. Door regelmatig een lekkere pan vol nasi te maken, voorkom je ook nog eens verspilling.

Previous «