• Homepage
  • >
  • Drank
  • >
  • Bloedbroeder wint prijs beste Bier van Nederland 2017

Bloedbroeder wint prijs beste Bier van Nederland 2017

  • Menfacts
  • mei 22, 2017
  • Comments Off

beste bier van Nederland 2017Bloedbroeder: een stevig biertje!

Bloedbroeder is het nieuwe bier van bierbrouwerij Kompaan. Het is een stevige Imperial Stout van maar liefst 9,1%. Het is uitstekend als degustatiebier om samen met de vrienden te genieten. Het won eerder de gouden medaille in de Barcelona Beer Challange in de categorie van Russian Imperial Stout. Ditmaal zijn ze als eerste uitgekomen in de Dutch Beer Challenge (beste bier van Nederland 2017). Bloedbroeder van Kompaan is een biertje dat nog van zich zal laten horen!

Wie zijn deze mannen van Kompaan?kompaan bierbrouwerij

Bierbrouwerij Kompaan is in 2016 ontstaan uit de dromen van twee vrienden: Jeroen van Ditmarsch en Jasper Langbroek. Hun missie is om jou samen met je vrienden elke dag te laten genieten. Ze hebben hun brouwerij in De Haag gecombineerd met een Beer Bar waar ze meer dan 20 soorten van hun eigen bieren en een aantal bijzondere bieren van collega-bouwerijen serveren. Je kunt er ook lekker eten, waaronder een aantal BBQ-gerechten. En om het helemaal af te maken: zij zijn ook nog eens de organisatoren van life muziek en kleine festivals. Kortom: het zijn levensgenieters en dit brengen zij ook over in hun bieren. Ze hebben hun brouwerij afgestemd op het maken van diverse soorten bier: zowel lager als stout bijvoorbeeld. En ze zijn erop voorzien om te kunnen uitbreiden. En na deze eer van beste bier van Nederland 2017 zullen ze dit wellicht ook doen.

Waarom is Bloedbroeder van Kompaan zo speciaal?

De naam ‘Bloedbroeder’ alleen al spreekt tot de fantasie. Kompaan heeft meerdere van dit soort benamingen: ‘Vrijbuiter’, ‘Bondgenoot’, ‘Handlanger’ of ‘Kameraad’. Het straalt mysterie en samenhorigheid uit zoals je dit alleen bij échte vrienden vindt. Om het bier een unieke toets te geven, voegt Bierbrouwerij Kompaan port toe aan het bier. Daardoor krijgt het bier een vol karakter en een warme afdronk. Het is ideaal bij stevige maaltijden, maar het wordt ook als aperitief aangeboden. Het gaat goed bij pittige kazen, maar bij zoetigheid kan dit bier ook best lekker zijn. Het is een zeer donker bier en wordt door de brouwers omschreven als ‘Gitzwarte mout, vuurrode port en hoogdravend gegist’. Het wordt best in een kelkvormig glas geschonken met een mooie schuimkraag. Het is een lust voor het oog en prikkelt alle zintuigen. Genieten met mate(n) is hier de boodschap!

Previous «
Next »