Bushcraften: één met de natuur!

  • Menfacts
  • juli 5, 2017
  • Comments Off
bushcraft

Soms komt het oergevoel in je naar boven en wil je gewoon even helemaal terug naar de basics. Dat kan natuurlijk op talloze manieren. Sommigen kiezen ervoor om te gaan vissen en de gevangen vis op de barbecue te liggen. Anderen kiezen voor wat meer avontuur en gaan met tentje op pad in de natuur. Bushcraften is de laatste jaren ook ongekend populair geworden. Dat is natuurlijk niet voor niets. Door één te worden met de natuur en proberen te overleven met de middelen die je vindt, krijg je een ongelooflijk kick en voel je jezelf direct weer jaren jonger!

Bushcraftenbushcraften

Bushcraft is de vaardigheid waarbij je helemaal één wordt met de natuur en de middelen die moeder natuur aanreikt gebruikt in je voordeel. Natuurlijk kun je daarbij soms wel wat handige moderne hulpmiddelen gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld karabijnhaken die erg handig zijn in bergachtig gebied als je moet klimmen. Ook kun je karabijnhaken voor andere dingen gebruiken zoals het in de boom hangen van voedsel om te voorkomen dat dieren ermee vandoor gaan. Bij bushcraften gebruik je talloze survivalmethodes. We hebben het natuurlijk allemaal wel eens op tv gezien, maar om het echt zelf te doen is natuurlijk een ander verhaal. Je komt erachter hoe lastig het eigenlijk is om vuur te maken en hoe je in de natuur je eigen voedsel kan verzamelen. Een goede kennis van planten en dieren is daarbij cruciaal.

Prioriteiten stellen

Als je één wil worden met de natuur, is het stellen van prioriteiten ontzettend belangrijk. Natuurlijk kun je met karabijnhaken die mooie berg op klimmen vanwege het mooie uitzicht. Doe dit echter pas als je voor de belangrijkste dingen hebt gezorgd. Het allerbelangrijkste is het vinden van water. Zodra je een waterbron hebt gevonden, kun je dit water koken en filteren zodat het drinkbaar is. Vervolgens is het belangrijk om vuur te maken en voor een onderkomen te zorgen voor het donker wordt. Bij Bushcraft maak je daarbij gebruik van hulpmiddelen uit de natuur zoals takken en bladeren. Zodra je deze drie belangrijke aspecten voor elkaar hebt, kun je jezelf druk gaan maken om het vinden van voedsel. Bijvoorbeeld door de juiste planten te vinden of door te gaan jagen op dieren. In de natuur zijn er tal van mogelijkheden. Je moet ze alleen wel kunnen en willen zien!

Previous «
Next »