Investeren in (oud) bier, is dat mogelijk?

  • Menfacts
  • december 30, 2019
  • Comments Off
investeren in bier

Beleggen in bier: een opkomende trend onder mannen

Geld verdienen door beleggingen kan op de meest uiteenlopende manieren. Zo schreven we eerder al over het investeren in whisky, en zien we ook een andere opkomende trend onder mannen, die wel een hele bijzondere genoemd mag worden, namelijk investeren in bier. Investeren in oud bier of ander bier komt steeds vaker voor. Maar hoe zit dit? Is beleggen in bier echt mogelijk en zo ja, wat levert investeren in bier jou op termijn op? Lees snel verder, want wie kiest voor beleggen in bier kan daar een leuk zakcentje aan overhouden!

De voordelen van investeren in bier

Investeren in oud bier of standaard bier heeft als grootste voordeel natuurlijk het geld dat je hiermee kunt verdienen. Daarover straks meer, want er zijn brouwerijen waar je door te investeren in oud bier een leuk centje kunt bijverdienen. Zet je spaargeld maar eens op de bank. Bekend is dat je dan, vanwege de zeer lage spaarrentes, niets overhoudt. Sterker nog: je geld verdampt door de inflatie. Beleggen in bier is profijtelijker! Naast het financiële voordeel, is beleggen in bier leuk voor jezelf. Want wie kan er nu zeggen, terwijl je met vrienden aan de bar zit, dat je hebt geïnvesteerd in de pils die je op dat moment aan het drinken bent? Ten slotte is investeren in bier gewoon spannend. Het geeft je een flinke kick. Maar even to-the-point. Investeren in oud bier klinkt leuk, maar hoe pak je dat precies aan? Is het moeilijk om te doen? En wat zijn precies de mogelijkheden op dit gebied als je als stoere man geld wilt beleggen in bier?

Aantal brouwerijen dat een beroep doen op de crowd groeit

Het zijn met name kleinere brouwerijen die de mogelijkheid bieden om investeringen te doen en hiervoor een beroep doen op de crowd. De populariteit van speciaalbier is de laatste jaren flink gegroeid en daar profiteren tal van brouwerijen en investeerders van. Met de investeringen breiden brouwerijen hun capaciteit uit en kunnen ze nog meer verdienen. In hun kielzog profiteren beleggers mee van het investeren in bier. Zo heeft een brouwerij als Frontaal, dat is een recordbedrag, via investeringen 800.000 euro opgehaald. Andere brouwerijen die goede zaken doen qua investeren in oud bier zijn Rock City Brewing (500.000 euro), Two Chiefs Brewing (300.000 euro, de beste presterende brouwerij in 2016) en Brouwerij Kleiburg (200.000 euro).

Een goede tip: Bird Brewery & oud bier-opslagplekken

Een goede brouwerij om in te investeren is Bird Brewery. Deze brouwerij kreeg in 2017 en 2018 meerdere onderscheidingen en prijzen vanwege de goede kwaliteit van hun bier. Het rendement op bier van Bird Brewery bedraagt tussen de 4 en 5 procent. Nog profijtelijker is investeren in oud bier. Bier dat jarenlang rijpt, wordt flink meer waard vanwege de rijke smaak die het krijgt. In speciale kelders verspreid over Nederland, onder meer in Utrecht, liggen dan ook steeds meer bierflessen te rijpen die zorgen voor unieke bieren die flink wat waard kunnen worden. Er zijn speciale bieren die in vijf jaar tijd wel zeven keer zoveel waard worden. En dat is natuurlijk een ongekend rendement, waarvan je – als je belegt op beurzen, in aandelen, in bitcoins of in altcoins – alleen maar van kunt dromen.

Beleggen in oud bier zonder vergunning

Beleggen in bier mag zonder vergunning. Je betaalt per fles een miniem bedrag aan de beheerder van de opslag. Je flessen zijn dan verzekerd. Doorverkopen van het gerijpte bier aan de horeca of aan particulieren mag je zonder toestemming doen. Probeer het eens uit en kies ook voor de voordelen van beleggen in bier!

Previous «
Next »