• Homepage
 • >
 • Drank
 • >
 • Whisky
 • >
 • Investeren in whisky: veel voordelen en mogelijkheden om geld te verdienen!

Investeren in whisky: veel voordelen en mogelijkheden om geld te verdienen!

 • Menfacts
 • december 20, 2019
 • Comments Off
investeren in whisky

Beleggen in whisky is bezig aan een flinke opmars

Investeren van geld in goedlopende handel of beleggingsfondsen kan een lucratieve bezigheid zijn. Spaargeld op de bank laten staan levert daarbij eigenlijk niets meer op. Sterker nog: wie zijn centen op een bankrekening laat staan, ziet zijn zuurverdiende geld letterlijk verdampen door de inflatie. Reden genoeg om goed na te denken over wat je met je (spaar)geld doet. Een soort belegging dat de laatste jaren aan een flinke opmars bezig is, is in whisky investeren. Een groeiend aantal mannen kiest voor beleggen in whisky en halen daarmee mooie financiële resultaten. Maar hoe begin je op een doordachte manier met investeren in whisky?

Populaire whisky’s uit Japan en Schotland: de grootste rendementen

Whisky’s die het tegenwoordig goed doen, zijn single malt whisky’s. Mensen die in whisky investeren kiezen steeds vaker voor single malt whisky’s uit Europa, maar ook whisky’s uit landen als China, Japan en Rusland doen het goed. Wie in 2008 in dit soort whisky’s belegde, zag zijn inleg in tien jaar tijd minstens verdrievoudigen. Met name Japanse whisky’s zijn in waarde gestegen. Het rendement op investeren in whisky uit Japan en beleggen in whisky uit Schotland was in het afgelopen decennium zo’n 400-500 procent!

Voordelen van beleggen in whisky

Als grootste voordeel van investeren in whisky is dat in whisky investeren een flink kapitaal kan opleveren. Er zijn al honderden mensen rijk geworden van in whisky investeren. Het is een belegging op de lange termijn, dus een kwestie van geduld. Maar wie dat kan opbrengen en kiest voor op lange termijn investeren in whisky, ziet een mooie opbrengst terug. Een tweede voordeel van investeren in whisky is het plezier dat je hebt als whiskyliefhebber. Wat is er gaver en stoerder dan met vrienden een partij whisky te drinken waarin je zelf hebt belegd? Ten slotte draag je met beleggen in whisky bij aan de ontwikkeling van de markt. Whiskystokers en stokerijen beschikken hierdoor over meer kapitaal om kwalitatief goede en voldoende whisky’s te maken om aan de vraag te voldoen. En om, innovatie is ook belangrijk, qua productieprocessen en smaken nieuwe wegen in te slaan!

Waar moet je op letten als je in whisky investeren wilt?

Het zijn vooral vraag en aanbod die de prijs van belegde whisky bepalen. Maar er spelen ook andere factoren een rol als je succesvol in whisky investeren wilt. Let bij investeren in whisky op het volgende:

 • De prijs van de whisky – Het is bijvoorbeeld slim om dure, limited editions van whisky te kopen. Deze worden naar verhouding het meeste waard.
 • De leeftijd van de whisky – Hoe ouder de whisky is, hoe meer rendement deze oplevert. Met name whisky’s die 30 tot 40 jaar oud zijn, groeien exponentieel in waarde.
 • Het whiskymerk, de kwaliteit en de smaak – Met name Schotse whiskymerken en whisky’s uit Rusland, Japan en China zijn momenteel in trek, vanwege hun bovengemiddelde smaakbeleving en kwaliteit.

Een paar handige tips voor beleggers in whisky

Maak ook de stap en ga beleggen in de beste mondiale whiskymerken. Het is bij investeren in whisky wel van belang dat je doordacht te werk gaat. In whisky investeren met een goed plan van aanpak helpt je om zoveel mogelijk winst te maken. Mocht je (binnenkort) willen gaan beleggen in whisky, dan kunnen deze tips van ervaringsdeskundigen je helpen om dat op een slimme manier te doen:

 • Investeren in whisky kun je doen via diverse online brokers. Een mooi voorbeeld is de online World Whisky Index, waar je de heerlijkste flessen en vaten whiskey kunt kopen die er mondiaal bestaan.
 • Er valt winst te behalen met de aankoop van whisky’s van stokerijen die gesloten zijn en dus niet meer bestaan. Verder kun je prima in whisky investeren uit de jaren 1980. Whiskey’s uit dit decennium zijn namelijk steeds schaarser aan het worden en worden daarmee flink meer waard.
 • De eerste batch van distilleerderijen van whisky doet het vaak prima.
 • Wees geduldig. Beleggen in whisky is geen manier om snel rijk te worden, maar het is het geduld dat beloond wordt. Pas op een jarenlange termijn nemen de rendementen significant toe. Durf dus te wachten met verkopen, ook al heb je al een fiks rendement behaald.
 • Whiskyflessen en -vaten zijn genummerd. Ga altijd voor een zo laag mogelijk nummer. Hoe ouder de whisky is, hoe hoger het uiteindelijke geldbedrag dat je ervoor kunt opstrijken.

Investeren in whisky? Bezoek eens een slijterij

Bezoek ook eens een keer de grote slijterijen om te kijken wat er qua whisky in hun schappen staat. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat de merken die in slijterijen te vinden zijn het qua investering niet gaan doen. Daarvoor worden ze in te grote hoeveelheden op de markt gebracht. Succes alvast met jouw investering! En we hopen natuurlijk voor je dat je flink aan jouw whiskyaankopen gaat verdienen!

Previous «
Next »