Japanse whisky is hot! Wat zijn de populairste Japanse whisky’s?

  • Menfacts
  • december 14, 2019
  • Comments Off
japanse whisky

Japanse Whisky drinken is een must

Wist je dat ze in Japan whiskey zonder de e spellen. En om de Japanse benaming voor deze overheerlijke drank te respecteren zullen wij daarom ook refereren naar de Japanse Whisky, zonder e! De Japanse whisky wordt ook in Nederland steeds populairder en wij snappen wel waarom. De Japanse whisky is heerlijk en een ware treat voor elke whisky liefhebber. Het wordt gemaakt van het meest zuivere water op aarde. Water wat direct van Mount Fuji komt. De Japanse bevolking staat bekend om het zijn van een heel secuur volk dat alle taken met grote precisie uitvoert. Zo ook het maken van de whisky. De whisky uit Japan is heel geliefd bij alle whiskydrinkers en wij zijn er van overtuigd dat jij na het lezen van dit artikel ook een liefde zult ontwikkelen voor de whisky uit Japan. Want Japanse whisky’s zijn bijzonder en je zult snel ontdekken waarom.

Wat zijn de populairste Japanse whisky’s

Nu je weet dat Japanse whisky’s steeds populairder worden vraag je je misschien af: Wat zijn de populairste Japanse whisky’s? Daar geven je we graag een antwoord op.
Er zijn heel veel whisky’s die je kunt proberen, wij hebben de lekkerste voor je op een rijtje gezet. Hou er wel rekening mee dat Japanse whisky heel exclusief kan zijn en soms moeilijk te verkrijgen is. Je moet er dus flink moeite voor doen, maar dan heb je ook wat.

1. Suntory Whisky Toki

De Suntory Whisky Toki is een whisky dat redelijk makkelijk te verkrijgen is, vooral in vergelijking met de overige whisky’s. De Toki is een mix van mout en graan whisky uit de Yamazaki, Chita en Hakushu distilleerderijen van Suntory.
Het is een redelijk lichte whisky maar tegelijkertijd heel vol van smaak.

2. Nikka Coffey Malt

Nikka is een bekende Japanse whisky. Als je de naam Nikka Coffey Malt hoort zal je initieel niet aan whisky denken maar aan koffie. Dit klopt echter niet. De Nikka Coffey Malt dankt zijn naam aan Aeneas Coffey, een Ier die in de 19e eeuw een grote rol speelde in de whisky industrie. Hij heeft sinds 1820 een patent op een distilleertoestel genaamd de ‘Coffey Column’. De Coffey Malt is gemaakt van 100% gemout gerst dat is gedistilleerd in een Coffey distilleertoestel. De whisky heeft een bourbon achtige smaak omdat het is gerijpt is ex-bourbonvaten. Je proeft veel vanille en karamel terug in deze whisky wat bijzonder is voor Japanse Whisky’s die doorgaans minder zoet zijn.

3. Ohishi Single Sherry Cask

Een andere whisky uit Japan die je moet proberen is een whisky die van rijst wordt gemaakt. Ja, je leest het goed. Rijst. Het wordt vaak vergeleken met Soju omdat beiden dranken van rijst gemaakt worden maar er zit een heel groot verschil qua smaak in de dranken. De Japanse rijst whisky heeft een complexe ondertoon in de smaak. Deze wordt ontwikkeld door het distilloeerproces. De Ohishi distilleerderij ligt aan de Kuma Rivier waar twee soorten rijst worden geoogst. De gohyakumanishi and mocha. Deze twee soorten worden gebruikt bij het maken van de whisky. Dit is een ander soort rijst dat wordt gebruikt bij het maken van Soju waardoor er een ander soort smaak ontstaat. De Ohishi Single Sherry whiskey heeft een lichte fruitsmaak omdat deze wordt gerijpt in oude Sherry vaten. Het is een whisky die ook vaak wordt aangeboden in Japanse Sushi restaurants omdat het door de fruitige en lichte smaak goed samen gaat met Japanse visgerechten.

4. Yamazaki 12

De Yamazaki 12 wordt ook gemaakt is de destilleerderij van Suntory. Deze whisky heeft een droge kruittoon en tegelijkertijd ook een fruitige smaak. Het is direct ook één van de duurste Japanse whisky’s en één van de meest exclusieve whisky’s van alle internationale whisky’s die er momenteel op de markt zijn.
Yamazaki 12 is gerijpt in verschillende vaten, waardoor het een mooie balans van smaken heeft. Als je een echte whisky liefhebber bent moet deze op je proeflijst staan. Deze whisky wordt gezien als de koning van alle whisky’s en alleen al om die reden mag je hem niet overslaan.

5. Hibiki 17

Hibiki wordt ook gemaakt is de destilleerderij van Suntory. Het is een whisky waar veel aandacht aan de balans van de verschillende smaken wordt besteed. Het is een goede mix qua smaak van de Yamazaki 12 en de Toki. Deze whisky is qua smaak rijk, romig en bevat fruitige en zoete ondertonen. Het is een bijzondere whisky en een goede whisky om mee te beginnen als je nog geen echte whisky drinker bent. De Hibiki 17 is overigens het jongere broertje van de Hibiki 21 en de Hibiki 30. Deze kosten al snel een paar honderd euro meer dan de Hibiki 17 waardoor de Hibiki 17 een populairdere en toegankelijkere keuze is.

Wat zijn de populairste Japanse whisky’s is een vraag die jij je zelf niet meer hoeft te stellen. Nu je het antwoord hebt gekregen rest er maar één ding: Al deze overheerlijke Japanse whisky’s zelf uitproberen!

Previous «
Next »