De kenmerken van een industrieel interieur

  • Menfacts
  • januari 23, 2022
  • Comments Off
kenmerken industrieel interieur

De afgelopen jaren is de industriële stijl van woning inrichting erg populair geworden. Denk hierbij aan een zwarte stalen deur op maat en zwarte raamlijsten, of het gebruik van spullen die uit fabrieken komen, zoals oude lampen of krukken. Maar wat is een industriële stijl nu precies, waar komt het vandaan en hoe breng je het beste van die stijl in jouw woonkamer? Wij gingen op onderzoek naar antwoorden op deze vragen!

Een industriële inrichting is een inrichting zonder franjes en veel details. Een inrichting waar geen moeite wordt gedaan om alles glad te strijken. Een meubel mag best stevig zijn, een ruw blad hebben en staal hoeft niet verborgen te worden achter een strakke behuizing: het materiaal mag gezien worden. Deze trend is aangewakkerd door de vele oude fabriekspanden die door heel Nederland worden omgetoverd naar lofts en appartementen. Een dergelijke industriële stijl past daar natuurlijk erg goed bij!

Hergebruik van materialen

Vaak worden ook de oude materiale van het terrein rondom de fabrieken hergebruikt en gaat men op zoek naar elementen die verwijzen naar het vorige leven van het gebouw, zoals een betonlook vloer. Industrieel design meubels, zoals tv-kasten, boekenkasten en kledingopbergers zijn de meer dagelijkse variant van het industriële design. Meubels die je gemakkelijk in huis haalt en waarmee je toch de industriële look en feel binnenhaalt. 

Als er iets is wat opvalt in huizen met een industriële inrichting is het wel het gebruik van kleur. Ga voor neutrale kleuren op de muur en vloer en laat de felle kleuren terugkomen in kleine speelse details. Deze stijl gaat het beste samen met neutrale kleuren op de muren en minimalistische aankleding. Een simpel meubelstuk, in industriële stijl natuurlijk, komt dan ultiem tot zijn recht. Stalen frames in zwart of donkergrijs in combinatie met glas of hout maken je interieur af.

Laat buizen zien die door je woning lopen

Waar iedereen normaal ontzettend veel moeite doet om verwarmingsbuizen en leidingen te verstoppen, is het bij een industriële inrichting zaak om ze naar voren te laten komen. Ruw, robuust en ongepolijst passen perfect in de industriële woninginrichting.

Heb je de mogelijkheid om een open ruimte te creëren in je huis? Een industriële inrichting komt goed tot zijn recht met veel ruimte eromheen. Kies voor veel open plekken en zet je industriële meubels bij elkaar, zodat ze de ruimte in kleine stukken delen.

Nog een tip voor een mooi industrieel interieur is om te zorgen dat je lampen passen in de stijl van de rest van je huis. Heb je een hanglampje met een gezellig ‘oma en opa’ kapje? Kijk dan eens of je die kan vervangen voor een mooie industriële kap van staal op draad.

De juiste vloer voor een industriële inrichting

Een industrieel interieur maak je af met een betonnen vloer. Is dat lastig in jouw huis? Kies dan een ruwe houten vloer die past bij je meubels van hout en staal.

Enkele  industriële accessoires

Daarnaast is het leuk om te kiezen voor industriële interieur items: een oude stalen Philips fabrieksbak, onderdelen van machines onder een glazen stolp of een oude foto in een lijst. 

Wil je je slaapkamer industrieel inrichten? Ga dan voor kleine details in combinatie met hout en staal. Heb je veel boeken of accessoires? Een schappenkast kan de oplossing zijn in je slaapkamer. Deze past qua stijl perfect bij je nachtkastje en zorgt dat je alles kwijt kan. Als laatste mag een goede spiegel niet ontbreken in een industrieel interieur. Kies je voor een oude houten omlijsting dan weet je zeker dat jouw slaapkamer de perfecte industriële look krijgt. 

Previous «
Next »