• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Een half jaar alleen door Zuid Amerika reizen, wat neem je allemaal mee?

Een half jaar alleen door Zuid Amerika reizen, wat neem je allemaal mee?

  • Menfacts
  • december 10, 2019
  • Comments Off

Prachtige cultuur- en natuurrijke gebieden in Zuid-Amerika

Heb je plannen om een keer een gave trektocht door Zuid-Amerika te houden? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan prachtige cultuur- en natuurrijke landen als Peru, Chili, Bolivia en natuurlijk Brazilië. De Machu Picchu in Peru, de oogverblindende bergen van de Torres del Paine in Chili, de Boliviaanse zoutvlakte Salar de Uyuni en de regenwouden van Brazilië moet je op zo’n rondreis gezien hebben! Maar welke spullen moet je op een Zuid-Amerikaanse trektocht allemaal meenemen om er een geslaagde rondreis van te maken? Gebruik onderstaande checklist en je hebt alle belangrijke papieren, kleding, apparatuur en accessoires bij elkaar om er een gave, onvergetelijke vakantie van te maken!

1. Neem alle pasjes en het benodigde papierwerk mee

Onmisbaar als je een reis gaat maken door Zuid-Amerika zijn natuurlijk de benodigde papieren en documenten. Denk hierbij aan vliegtickets, je paspoort en rijbewijs, zorg- en verzekeringspasjes, reserveringsbewijzen voor hotels en pensions, een creditcard, pinpas en een Padi certificaat (als je die in je bezit hebt). Zorg dat je van de belangrijkste documenten online kopieën hebt, zoals van je paspoort en rijbewijs, vliegtickets en verzekerings- een zorgpassen.

2. Noodzakelijke spullen en accessoires ter vermaak

Zonder smartphone en oordopjes, en eventueel een laptop, ga je natuurlijk niet op pad. Vermaak is een vereiste. Neem als man ook een kunstvagina mee om af en toe te kunnen ontspannen. Wat is een kunstvagina? Vraag je je misschien af? In elk geval onmisbaar om af en toe lekker te kunnen relaxen in het buitenland ;-)! Een paar goede boeken ter ontspanning zijn ook verstandig om mee te nemen. Verder zorgt een opblaasbaar nekkussen voor comfort in het vliegtuig. Een zonnebril, wereldstekker voor stroom, opladers voor telefoons en de computer, een zaklamp, klamboe en goede bidon mogen niet vergeten worden.

3. De juiste hygiënische en medische artikelen

Voor de persoonlijke hygiëne is het van belang om de juiste artikelen bij je te hebben, die in het buitenland vaak minder goed verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan shampoo, tandpasta, een tandenborstel, scheerapparaat, lenzen (met vloeistof) en haargel. Zorg voor een pakje paracetamol, vitaminepillen, een kleine EHBO-set, een antimuggenmiddel en zalfjes en crèmes.

4. Kleding en handige spulletjes

Wees niet te zuinig met kleding. Zorg dat je je warm en zomers kunt kleden. Denk aan een goede jas voor in de bergen, sterke wandelschoenen, t-shirts en een zwembroek. Genoeg ondergoed is ook belangrijk om fris te blijven. Vergeet ten slotte basisspullen die altijd handig zijn niet, zoals pennen en papier, plakband, touw, plastic zakjes, goede usb-kabels, slotjes en reserve wc-papier.

Previous «
Next »