• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • 5 tips om af te kicken van je smartphone verslaving

5 tips om af te kicken van je smartphone verslaving

  • Rogier
  • september 19, 2019
  • Comments Off
verslaafd aan smartphone

Hoewel vele mensen het vast niet snel zullen bevestigen, is een smartphone verslaving tegenwoordig niet meer iets heel ongewoons. Veel mensen zijn verslaafd aan smartphone! De smartphone is niet meer weg te denken uit ons bestaan en tegenwoordig zitten we allemaal teveel op telefoon. Maar is afkicken van je smartphone verslaving mogelijk? Dat is het zeker! In dit artikel zullen wij 5 tips geven om teveel op telefoon te kijken te verminderen. Lees gauw verder voor wat tips om van je smartphone af te blijven.

Tips om van je smartphone af te blijven

Verwijder de onnodige apps van je telefoon

Je moet het maar eens bijhouden wanneer je je telefoon gebruikt. 9 van de 10 keer zul je een app openen, hier eigenlijk niks nuttigs op uitvoeren en je telefoon vervolgens weer weglezen. Dit soort bezoekjes gebeuren meerdere keer per dag en dit zijn redenen waarom je verslaafd aan smartphone bent. Verwijder deze apps van je telefoon en je zult merken dat je ze na een tijdje niet eens meer mist.

teveel op telefoon

Zet je notificaties uit

Natuurlijk zijn een aantal apps wel handig, zoals WhatsApp bijvoorbeeld. Om er voor te zorgen dat je toch minder gebruik maakt van deze apps, is het verstandig om de notificaties uit te zetten. Het is aan te raden om direct contact wel toe te laten, dus wanneer mensen jou bellen of je een direct bericht op WhatsApp sturen. Een groepsapp kan wel even wachten!

Geen mail meer op de telefoon

Een andere tip om te stoppen met smartphone is om je mail van je telefoon af te halen. In de meeste gevallen kun je deze prima 1 of 2 keer per dag via je laptop bijwerken en is het niet nodig om dit via je smartphone te doen.

Verberg verslavende apps

Om te stoppen met smartphone, is het een tip om verslavende apps te verbergen door ze bijvoorbeeld in een aparte map te stoppen. Zo zijn ze minder goed zichtbaar en zul je er minder snel op klikken. Een extra handeling voordat je de appt kunt openen scheelt al de helft in gebruik!

Kies voor een andere activiteit

Zit je normaal uren ’s avonds op de bank op je smartphone? Tijd om een nieuwe hobby te zoeken! Ga sporten of een boek lezen. Het is tijd om te afkicken van je smartphone verslaving.

Previous «
Next »