De 5 leukste PS5 games van 2023

  • Rogier
  • september 27, 2023
  • Comments Off
De 5 leukste PS5 games van 2023

De PlayStation 5 is nu al een paar jaar op de markt, en er zijn al veel geweldige games uitgebracht voor de console. Hier is een overzicht van de 5 leukste populaire PlayStation 5 games van dit moment, met een korte beschrijving van elk spel!

God of War Ragnarök (actie-avontuur)

God of War Ragnarök is het vervolg op de populaire PlayStation 4-game God of War uit 2018. In dit spel keert Kratos terug naar de wereld van de Noorse mythologie, waar hij samen met zijn zoon Atreus op zoek gaat naar een manier om de Ragnarök, de eindtijd, te voorkomen. Na de gebeurtenissen van God of War (2018) is de wereld van Midgaard veranderd. De koude van Fimbulwinter heeft de wereld in zijn greep, en de dreiging van Ragnarök, de eindtijd, komt steeds dichterbij.

Kratos en Atreus doen hun best om verborgen te blijven, maar hun lot is onvermijdelijk. Atreus wil weten wat zijn rol is in de aankomende oorlog, en Kratos is bang dat zijn zoon zijn bloederige verleden zal herhalen. Terwijl de Asgardiaanse krachten zich voorbereiden op een oorlog, verkennen Kratos en Atreus de negen werelden. Op hun reis door prachtige mythische landschappen vinden ze bondgenoten en nemen ze het op tegen allerlei vijanden, waaronder noordse goden en angstaanjagende monsters. Naarmate de dreiging van Ragnarök dichterbij komt, beseffen Kratos en Atreus dat ze een keuze zullen moeten maken. Kunnen ze hun eigen veiligheid opofferen om de wereld te redden?

God of War Ragnarök

Horizon Forbidden West (actie-avontuur)

Horizon Forbidden West is het vervolg op de populaire PlayStation 4-game Horizon Zero Dawn uit 2017. In dit spel keert Aloy terug naar de wereld van de post-apocalyptische Verenigde Staten, waar ze op zoek gaat naar een manier om de rode plaag, een dodelijke ziekte, te stoppen. 

Horizon- Forbidden West

Elden Ring (actie-RPG)

Elden Ring is een actie-RPG van de makers van Dark Souls en Bloodborne. In dit spel vecht de speler zich een weg door een open wereld vol monsters en vijanden. Elden Ring is een van de meest geprezen games van 2022. In Lands Between, een land geregeerd door koningin Marika the Eternal, is de Elden Ring, de bron van de Erdtree, gebroken.

De kinderen van Marika, halfgoden, zijn verwikkeld in een oorlog om de scherven van de Elden Ring, ook wel Great Runes genoemd. Deze oorlog, bekend als The Shattering, heeft ervoor gezorgd dat de Greater Will, de goddelijke macht die de Elden Ring creëerde, zijn invloed heeft verloren. Dit is het moment voor de Tarnished, die door de Greater Will zijn verbannen uit Lands Between.

Reis door Lands Between, een nieuwe fantasywereld gecreëerd door Hidetaka Miyazaki, maker van de befaamde videospelreeks Dark Souls, en George R. R. Martin, auteur van de succesrijke reeks fantasyromans A Song of Ice and Fire. Ga op verkenning in deze machtige en mysterieuze wereld. Maak kennis met tegenstanders met boeiende achtergronden, personages die zowel bondgenoten als vijanden kunnen zijn, en tal van angstwekkende wezens.

Elden Ring

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (actie-avontuur)

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is een spin-off van de populaire PlayStation 4-game Marvel’s Spider-Man uit 2018. In dit spel neemt Miles Morales, een nieuwe Spider-Man, het op tegen een nieuwe vijand, The Tinkerer. In het nieuwste avontuur in het Marvel’s Spider-Man-universum past tiener Miles Morales zich aan zijn nieuwe thuis aan in Harlem, New York. Hij volgt in de voetsporen van zijn mentor, Peter Parker, en wordt een nieuwe Spider-Man. Maar wanneer een felle machtsstrijd zijn nieuwe thuis dreigt te vernietigen, beseft de aspirant-held dat er met grote macht ook een grote verantwoordelijkheid moet komen. 

Om heel Marvel’s New York te redden, moet Miles de mantel van Spider-Man overnemen en het bezitten. In De opkomst van Miles Morales ontdekt Miles Morales explosieve krachten die hem onderscheiden van zijn mentor, Peter Parker. Hij beheerst zijn unieke, bio-elektrische gifaanvallen en geheime camouflagekracht naast spectaculaire web-slingerende acrobatiek, gadgets en vaardigheden.

In een oorlog om de controle over Marvel’s New York tussen een sluw energiebedrijf en een hightech crimineel leger, staat Miles’ nieuwe thuis in het hart van de strijd. Hij moet leren wat het kost om een held te worden en beslissen wat hij moet opofferen voor het grotere goed.

Marvel's Spider-Man

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart is een platformgame uit de Ratchet & Clank-serie. In dit spel reist Ratchet & Clank door verschillende dimensies om een nieuw wapen te vinden dat de universums kan redden. In Ratchet & Clank: Rift Apart reis je door dimensies met de intergalactische avonturiers Ratchet en Clank. Ze moeten een boosaardige robotkeizer uit een andere realiteit stoppen die het organische leven wil uitroeien.

De keizer is een geduchte tegenstander, maar Ratchet en Clank hebben een arsenaal aan waanzinnige wapens om hem tegen te houden. Met deze wapens kun je je vijanden op afstand houden, ze van dichtbij bestoken of ze zelfs omverblazen. Op je reis ontmoet je een cast van nieuwe en vertrouwde gezichten. Zo ontmoet je een geheel nieuwe Lombax-verzetsstrijder die net zo vastbesloten is om de robotachtige plaag uit te schakelen.

Ratchet & Clank: Rift Apart is een visueel oogverblindend avontuur. De game wordt gevoed door de verbluffende snelheid en meeslepende functies van de PlayStation®5-console. Je reis door de dimensies is niet alleen spannend, maar ook prachtig. Je zult nieuwe werelden ontdekken die vol zitten met actie, gameplay en puzzels.

Ratchet & Clank
Previous «
Next »