de Gouden Carolus Tripel

  • Menfacts
  • september 6, 2018
  • Comments Off

Brouwerij het Anker in Mechelen maakt een bijzondere tripel: de Gouden Carolus Tripel. In 2012 won dit goudblonde bier op de World Beer Awards de titel ‘Worlds best Belgian-style Tripel’. Het Anker brouwt deze kruidige dorstlesser uitsluitend met de beste bleke mout, rijpe gerst en fijne hop. Door het toevoegen van kruiden tijdens het kookproces krijgt deze tripel zijn ietwat kruidige, zuivere smaak.

Brouwerij het Anker

De Mechelse bierbrouwerij het Anker stamt uit 1369. De huidige brouwerij bevindt zich op de plaats waar de Mechelse begijnen begonnen met het brouwen van bier. De Gouden Carolus Tripel werd oorspronkelijk gemaakt door de Ridders van het Gulden Vlies en stamt uit 1491. Het bier wordt nog steeds gebrouwen volgens de eeuwenoude traditie. Naast de Gouden Carolus Tripel brouwen zij ook de bekende Gouden Carolus Classic, een robijnrood bier. In het assortiment zitten ook de Hopsinjoor, met vijf verschillende soorten hop, de bieren van Maneblusser en Lucifer. In 2013 bracht het Anker ook een whisky op de markt: de Gouden Carolus Single Malt.

Het proeven van de Gouden Carolus Tripel

Geserveerd op een temperatuur van 7┬░C geeft dit goudblonde bier bij het inschenken een mooie schuimkraag. Je ruikt een aangename fruitige geur met wat vanille erin. Bij het nemen van de eerste slok blijft de vanille wat aanwezig in combinatie met een kruidige, frisse smaak. In de afdronk proef je de bittere tonen met een hint van sinaasappel. Dit onderscheiden bier heeft, naast de eerdergenoemde gouden medaille, in 2002 al goud gewonnen bij de World Beer Cup in de categorie Tripel en in 2010 behaalde de Gouden Carolus Tripel de eerste plaats bij de European Beer Star in de categorie ‘Belgian-style Tripel’.

Waar is dit bier te krijgen?

Bij verschillende slijterijen in Nederland is dit bier verkrijgbaar, waaronder bij Gall&Gall en Mitra. Ook hebben veel bierwinkels dit bier standaard in het assortiment. Online bestellen is ook mogelijk.

Previous «
Next »