Jopen Mooie Nel

  • Menfacts
  • september 8, 2018
  • Comments Off
jopen mooie nel

Goed gezelschap kunnen we wel waarderen en Mooie Nel past hier uitstekend bij. Of we nu op het terras zitten of bij de barbecue voor een lekker maaltijd, Mooie Nel hoort er zelfs bij. Want Mooie Nel is blond, fris en fruitig, met een flinke dosis bitterheid. Bitterheid? Dat is toch niet bepaald een leuke eigenschap voor een dame? Voor deze dame wel, want het Jopen Mooie Nel IPA bier heeft alles in huis wat een blond en krachtig biertje nodig heeft.

Een echte India Pale Ale

Jopen Mooie Nel wordt buiten Nederland ook wel Jopen North Sea IPA genoemd. Het is een echte India Pale Ale met een fraaie balans tussen hop en mout. Jopen Mooie Nel IPA wordt gebrouwen door brouwerij Jopen, een brouwerij met bijzondere locaties. Sinds 2010 worden in de Jopenkerk in Haarlem de Jopenbieren gebrouwen, een bijzondere plek die zeker een bezoek waard is.

Tal van prijzen en een uitstekende waardering

Ook de bieren van Jopen zijn de moeite waard, het Jopen Mooie Nel bier is niet voor niets in 2015 uitgeroepen tot ‘het beste bier van Nederland’. Jopen Mooie Nel heeft inmiddels meerdere prijzen in de wacht gesleept en een enorme waardering van de bierliefhebbers. Met haar mooie bitterheid, veel fruitigheid en een alcoholpercentage van 6,5 procent is Mooie Nel een echte topper, die prima gedronken kan worden bij het eten, maar ook op een terras of tijdens een feestje. Mooie Nel past uitstekend bij vleesgerechten, pittige kazen, gekruide gerechten, vette vis of zoete desserts.

De geschiedenis van IPA

IPA stond in de tijd van de lange zeereizen al bekend als zwaar gebrouwen bier met extra hop. Zo kon het ook in de koloniën gedronken worden. Ook Nederland had zijn eigen IPA-versie, namelijk het ‘duraebel scheepsbier’. Tegenwoordig hebben we Jopen Mooie Nel, een bier wat vernoemd is naar het water tussen Haarlem en Spaarndam. Eerder schreven we ook al over ‘IPA de nieuwe trend‘.

Een heerlijke dorstlesser

Jopen Mooie Nel kan het beste gedronken worden op een temperatuur van 6 graden Celsius. De flesjes hebben een volume van 33 centiliter. De hopsoorten die gebruikt worden bij het bereiden van de Mooie Nel zijn: cascade, citra en simcoe. Juist die balans tussen het fruit en het hopbitter spreekt veel bierliefhebbers aan. Een smaakvol biertje wat door zijn fruitigheid ook uitstekend geschikt is als dorstlesser.

Previous «
Next »