Wat is de beste manier om je te scheren?

  • Menfacts
  • november 30, 2021
  • Comments Off
beste manier om je te scheren

Velen van ons hebben het scheren geleerd van onze vaders, broers, of anderen waar je de badkamer mee deelde. Uiteraard heeft iedereen daarin zijn eigen manier gevonden die op die manier wordt overgedragen. Maar wie zegt dat dat de juiste is? Niemand van ons gaat op een cursus baard scheren en wij mannen zullen onderling ook niet echt ervaringen uitwisselen. Niet omdat we dat niet willen, maar er zijn wel betere gespreksonderwerpen te bedenken. Zo weet eigenlijk niemand van elkaar hoe ze scheren. Gebruik jij Gillette Fusion, of ben je van de oude stempel en scheer je droog? We zeggen je hieronder niet bij hoe je je moet scheren, we vertellen je alleen wat in ieder geval niet goed is om te doen als je je gaat scheren.

Scheermesjes gaan behoorlijk lang mee en zijn er tegenwoordig in alle prijsklassen. Als we je één tip mogen geven: ga niet voor de goedkoopste optie, maar verkies kwaliteit boven kwantiteit. Zo zijn er tegenwoordig scheersystemen die je beschermen tijdens het scheren. Deze zijn te alle tijde beter dan goedkope mesjes. Zeker omdat je best even doet met een scheermesje, kun je er beter iets meer aan uit geven.

Niet alle haren groeien dezelfde richting op

Je zult ongetwijfeld gemerkt hebben dat niet alle stukken haar van je baard dezelfde kant op groeien. Mocht jij dus die persoon zijn die vrolijk heel zijn baard in rechte lijnen van boven naar beneden scheert, dan moet je die ‚techniek’ gaan herzien. Je krijgt, doordat de haren niet allemaal dezelfde kant op groeien, dus geen gelijkmatig resultaat. 

Vervang je scheermesje op tijd

Vaak gaan we te lang door met hetzelfde scheermesje. Dit komt omdat je je met een bot scheermesje ook kunt scheren. Vaak merk je pas dat deze bot is als je een nieuwe gaat gebruiken. Botte scheermesjes hebben echter grote gevolgen voor jouw scheerresultaat. Hoe langer je je mesje namelijk gebruikt, hoe meer bacteriën, dode huidcellen, scheerschuim en haartjes er in blijven hangen. Niet erg hygiënisch dus. Wanneer je vervolgens weer met dit mesje gaat scheren, heb je kans op rode bultjes, irritaties en jeuk.

Of je nou de laatste baardtrends volgt, of juist alles eraf haalt. Het maakt niet uit hoe je je baard scheert, maar iets dat je nooit, maar dan ook nooit mag vergeten, is een goede voorbereiding. Dit zal ervoor zorgen dat je een beter resultaat krijgt en ook je huid zal hier blij mee zijn. Wat houdt die voorbereiding dan in? Het enige dat je nodig hebt is warm water. Van warmte gaan je poriën namelijk open staan en hierdoor zul je een gladder resultaat krijgen van het scheren. Zorg dus dat je je gezicht goed nat maakt met warm water. Voor extra luxe kun je zelfs een kleine natte handdoek voor 30 seconden in de magnetron leggen en daarna op het gezicht houden. Weinig tijd in de ochtend? Een simpele warme douche doet ook wonderen! 

Gewenning

Veel mannen die bijvoorbeeld het gebruik van wegwerpmesjes beu zijn, stappen over op elektrisch scheren. Wanneer ze er vervolgens niet het gewenste resultaat mee bereiken, geven ze op en gaan ze terug naar het oude systeem. Niet doen! We moedigen je juist aan om door te gaan. Ook dit nieuwe systeem werkt namelijk, je hebt alleen nog niet de juiste techniek ontwikkeld. Geef het een aantal weken en je zult zien hoe makkelijk en handig deze manier voor jou is. Goed werk heeft tijd nodig en gewenning ook.

Previous «
Next »