Tree House Brewing Company

  • Menfacts
  • juni 3, 2024
  • Comments Off
Tree House Brewing Company

Ben je op zoek naar authentiek en ontzettend smakelijk craft beer? Dan kun je niet om de Tree House Brewing Company heen. Dit prachtbedrijf uit het Amerikaanse Massachusetts creëert de meest bijzondere bieren, die opvallen door hun zachtheid, fruitige smakenpalet en volle hopsmaak. Het zal je niet verbazen dat in de top tien bieren van Beer Advocate maar liefst drie producties van de Tree House Brewing Company te vinden zijn. We raden je aan om vooral zelf te testen of deze topnoteringen daadwerkelijk verdiend zijn. Regel dus zo snel mogelijk jouw eigen Tree House IPA’s en stouts, nodig een paar vrienden uit en start je eigen bierproeverij aan huis!

Geschiedenis van de Tree House Brewing Company

Het verhaal van de Tree House Brewing Company begint in 2008, wanneer de drie vrienden Damien Goudreau, Nate Lanier en Dean Rohan thuis beginnen met hun eerste brouwsels. Al gauw stappen ze over naar een professionele brouwlocatie: een kleine boerderij met in de tuin een boomhut. Het was precies deze boomhut die diende als inspiratie voor de naam voor hun bedrijf, dat in 2011 werd opgericht. Na protest van omwonenden werd het tijd om uit te wijken naar een andere productielocatie, die werd gevonden in de familieboerderij van één de drie kameraden. Op deze nieuwe locatie kon de productie flink worden opgeschaald, mede dankzij de aanwezigheid van water uit een eigen bron. Het grote succes van het bier van de Tree House Brewing Company leidde ertoe dat er in 2016 wederom een grotere productielocatie moest worden gevonden. Sinds 2017 is het bedrijf dan ook gevestigd in de plaats Charlton, waar ruimte is voor vele tienduizenden vaten van het heerlijke gerstenat. Ook biedt deze locatie plaats aan een eigen bar, waarvan er inmiddels overigens meerdere gevestigd zijn op diverse locaties in de staat Massachusetts.

Zelf genieten van een lekker Tree House-biertje

Genoeg historie nu, denk je vast. Waar blijft het bier? Het antwoord daarop is niet heel eenvoudig, want zeker in Europa is het aanbod vrij schaars. De biertjes van Tree House Brewing Company zul je niet zomaar bij je bier abonnement van Beer in a Box krijgen, mede door de schaarsheid en de prijs van de biertjes. De meeste kans op een heerlijk fris en koel biertje heb je op één van de locaties van de Tree House Brewing Company in Charlton, Deerfield, Sandwich, Tewksbury en Woodstock. Staat er geen rondreis door Amerika op het programma? Dan zul je de heerlijke bieren online moeten bestellen. Reken erop dat je hiervoor net even wat dieper in de buidel moet tasten (denk aan ongeveer 15 tot 35 euro per blik!), maar wat ons betreft zijn de stouts en IPA’s het geld dubbel en dwars waard. Zeker een product als de King JJJuliusss moet je echt geproefd hebben. Je herkent aroma’s van mango, sinaasappel, ananas en grapefruit, waardoor er een perfecte combinatie ontstaat van sappigheid en een licht bittertje. Met deze jubileumeditie van de standaard King Julius zet je je smaakpapillen echt aan het werk, waardoor het genot bij de afdronk des te groter is. Het biertje, dat overigens geleverd wordt in een prachtig bedrukt blik, is beoordeeld als beste IPA ter wereld. Ook op Untappd scoort hij met een 4.7 op een schaal van 5.0 echt enorm goed. Hoog tijd dus voor jou om te checken of dit verdiend is! Lukt het je niet om dit ontzettend speciale biertje te scoren? Geen nood, want gelukkig heeft de Tree House Brewing Company je nog veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan IPA’s met welluidende namen als Juice Machine, Super Treat en Emperor Julius, maar ook aan de stoere Little Fern, indrukwekkende Insight & Inspiration, verhelderende Faith In A Positive Outcome of de fruitige Emperor Creamsicle. Extra feestelijk voor ons Nederlanders is het aromatische Orange Thing.

Previous «
Next »