De netflix serie Better Call Saul

  • Menfacts
  • september 25, 2018
  • Comments Off

Ben je op zoek naar een opbouwende serie vol leugens en drama in een wereld van advocaten? Wellicht is Better Call Saul dan wat voor jou. De serie heeft een eigenaardige stijl en houd je gekluisterd voor de buis.

netflix serie better call saul

Verhaal

De televisieserie Better Call Saul vertelt het verhaal van Jimmy Mc Gill, een enthousiaste gedreven man die langzaam de weg naar de top probeert te bereiken via het familiebedrijf McGill. Dit blijkt toch niet helemaal de plek waar Jimmy zich thuisvoelt, vooral na diverse aanvaringen met zijn oudere broer, de zeer succesvolle advocaat Chuck McGill. Chuck heeft zijn eigen aparte manier van leven waar Jimmy hem, ondanks hun ruzies, probeert te helpen. Ondanks dat Jimmy flinke tegenslagen heeft te verwerken, is hij er van overtuigd om de beste advocaat te worden. Maar Jimmy houdt zich ook bezig met duistere zaken in de tussentijd.

Diverse achtergronden

De Netflix serie Better Call Saul bouwt langzaam de sfeer op naar de nogal macabere levensstijl van Jimmy McGill. Maar ook worden de levens van een drugsdealer, een ex-agent en een drugsbaas onder de loep genomen. Elk tonen ze een eigen verhaal waarbij de verhaallijnen van elkaar regelmatig samenkomen.

De gevoelige kant van Better Call Saul

Niet heb je alleen maar het beeld van geld, drugs en seks in Better Call Saul . Er is ook een beeld van broerliefde die voorbijkomt tussen Jimmy & Chuck, de opbloeiende liefde tussen Jimmy & Kim, de kwelling van Nacho, een dealer die het liefst zou willen stoppen met zijn zaakjes, maar gedwongen wordt om door te gaan.

De komische kant

Better Call Saul is niet alleen maar serieus, de nogal aparte levensstijlen van de diverse hoofdpersonages kunnen voor hilarische situaties leiden. Dit maakt de serie dan ook erg goed in balans, het kent diverse genres en blijft je verrassen. Better Call Saul is een mooie serie die je kunt volgen als je al bekend bent met het verhaal van de televisieserie Breaking Bad, waar Jimmy McGill ook zijn debuut heeft gemaakt als advocaat die overal een oplossing voor heeft.

Previous «
Next »