De televisieserie Breaking Bad

  • Menfacts
  • september 21, 2018
  • Comments Off
televisieserie breaking bad

Breaking bad staat bovenaan in de lijst van Netflix, met de vele zeer goede reviews nodigt het je uit om te kijken. Maar wat biedt Breaking Bad eigenlijk aan inhoud?

netflixserie breaking bad

Het verhaal

De televisieserie Breaking Bad begint bij het verhaal van de erg slimme leraar scheikunde Walter White. Hij is net 50 jaar geworden ontdekt zojuist dat hij kanker heeft en is eigenlijk zijn saaie dagelijkse sleur zat. Hij baalt van zijn baan in de klas die hij eigenlijk nooit heeft gewild en zoekt meer actie in zijn leven en een manier om zijn gezin te kunnen onderhouden (ook als hij er niet meer is). Op een dag komt hij Jesse, een oud-leerling, tegen waardoor hij in de wereld van drugs terechtkomt. Daar ontdekt hij zijn passie om zeer zuivere meth te koken. Dit trekt uiteraard de aandacht van vele drugsbazen die graag hier van willen profiteren. Walter begint al snel door te krijgen dat deze wereld zijn tol eist. Het is vooral een uitdaging dat zijn zwager bij de DEA werkt. Naast het verhaal van Walter zie je ook de verhalen uit het perspectief van de andere hoofdpersonen.

Komische sfeer

Breaking Bad laat de klungelige start zien van Walter & Jessie, die niet heel handig zijn in zaken op te lossen als het flink mis gaat. Dit zorgt voor de nodige komische momenten waarbij de twee kemphanen elkaar wel kunnen schieten, maar uiteindelijk hebben ze elkaar toch nodig in dit avontuur. Ook kost het Walter veel moeite om zijn geheime zaakjes te verbergen voor zijn familie.

De duistere kant

Dat de wereld van drugs niet alleen maar producten leveren is met een leuke winst, wordt al gauw duidelijk in de televisieserie Breaking Bad wanneer geliefden worden betrokken en deze in gevaar worden gebracht. Ook wordt in Breaking Bad de nadelige effecten van de drugs op de gebruikers duidelijk in beeld gebracht: het blijft een groot probleem wat zich al jaren in de realiteit afspeelt. Klikspanen worden met gemak omgelegd om zo een goede waarschuwing te geven aan de anderen dat je altijd in de gaten wordt gehouden.

Goede details

Het mooie van de de televisieserie Breaking Bad is dat er ook veel aandacht wordt geschonken aan het proces van het maken van de drugs en de weg naar de eindbestemming. Je krijgt een idee hoe dit soort lugubere zaken worden uitgevoerd. Breaking Bad is een uitstekende serie om te volgen met prachtige onverwachte wendingen.

Previous «
Next »