Zo organiseer jij gemakkelijk de badkamer

  • Menfacts
  • september 18, 2018
  • Comments Off
badkamer op orde

De badkamer is een ruimte binnen de woning die vanwege hygiënische redenen en gezondheidsredenen goed schoongehouden dient te worden. Niemand zit te wachten op zilvervisjes en nare schimmels die de luchtwegen kunnen aantasten. Om je badkamer goed schoon te kunnen maken, is het van belang dat je overal goed bij kunt. Om het jezelf makkelijker te maken, is er een aantal tips die jou kunnen helpen bij het organiseren van je badkamer, zodat deze ruimte er netjes uitziet én makkelijker schoon te maken is.

Maak gebruik van mandjes voor het opbergen van je spullen

Liggen er verspreid door je badkamer shampooflessen, deodorantbusjes, badschuimflacons en andere cosmetische producten? Deze kun je eenvoudig opruimen door mandjes te gebruiken. Zet de spullen die bij elkaar horen in hetzelfde mandje en reken af met rondslingerende flessen.

Plaats de mandjes in kolomkasten

Als je meerdere mandjes hebt gevuld met jouw badartikelen, dan kun je deze mooi gegroepeerd neerzetten in kolomkasten. Zo heb je alle doucheproducten bij elkaar en heb je per mand een bepaald soort artikel of de artikelen van dezelfde lijn. Dit staat niet alleen netjes, maar het is ook nog eens zeer praktisch.

Zet een wasmand in de badkamer

Heb jij ook wel eens vieze kleding op de badkamervloer liggen? Dit kun je simpel ondervangen door een wasmand in de badkamer te zetten. Zo kun je vieze kleding direct kwijt en blijven ze niet onnodig lang op een vochtige ondergrond liggen, waarmee je de kans op schimmel het op textiel aanzienlijk verkleint.

Overweeg het gebruik van een handdoekradiator

Voor natte handdoeken is een handdoekradiator een uitkomst. Een groot voordeel is dat de handdoeken sneller drogen. Ook oogt het een stuk netter wanneer de handdoeken netjes hangen in plaats van dat ze in een hoekje op de grond liggen. Een fijne bijkomstigheid is dat je je handdoek al op de radiator kun leggen voor je gaat douchen. Na afloop heb je een heerlijk warme handdoek om je mee af te drogen.

Bevestig kledinghaakjes aan de muur

Om te voorkomen dat de schone, droge kleding die je na het douchen of badderen wilt aantrekken nat wordt, kun je haakjes aan de muur in de badkamer bevestigen. Zorg wel dat je haakjes op wat grotere afstand van de douche worden bevestigd, zodat er niet alsnog waterdruppels op je kleren terecht kunnen komen.

Previous «
Next »