Flyboarden, wat houdt dat precies in?

  • Menfacts
  • september 24, 2018
  • Comments Off
flyboarden

Ben jij iemand die graag alles in het leven graag een keer geprobeerd wilt hebben? Of houd je ervan om spannende activiteiten te ondernemen die je een kick geven? Misschien moet je dan eens gaan flyboarden. Flyboarden is een soort van watersport, maar een leuke activiteit, die je in je eentje kunt doen, maar helemaal leuk is om te organiseren als een groepsactiviteit. Het is een activiteit in combinatie met water en door de lucht zweven. Met deze gecombineerde factoren beleef je een leuke en spannende dag, alleen of met een groep. Sommigen hebben er misschien al eens van gehoord of op televisie gezien, maar vragen zicht misschien toch af ‘wat is flyboarden en wat houdt dat precies in?’.

wat is flyboarden

 

Wat is flyboarden?

Flyboarden is ontwikkeld in 2011 door een Franse jetskiër Franky Zapata. Het was direct een succes en in 2012 was er al een eerste flyboard op de Nederland markt te koop. De basis vormt de plank waar waarop de watersporter opstaat. Dit is de zogenaamde flyboard. Onder deze flyboard hangen twee straalpijpen en een lange slang. Door waterdruk dat door de staalpijpen stroomt wordt de flyboard met de watersporter erop uit het water geduwd en kan hij de lucht in vliegen. Een essentieel onderdeel van flyboarden is de waterscooter of jetski. De slang zit namelijk verbonden aan de jetski en die zorgt voor de water die met grote kracht door de slang wordt gespoten. De jetski is voorzien van een interne schroef, de impeller. De slang die met de flyboard verbonden is, zit aan het andere einde verbonden aan de impeller, dat het water door de slang voorstuwt. De slang is normaliter 18 meter lang, zodat het flyboarder gemiddeld zo’n 11 tot 12 meter de lucht in kan vliegen.

Is flyboarden veilig?

Wanneer je alleen of met een groep wilt flyboarden, dan is ervaring helemaal niet nodig. Wel moet je dit bij gecertificeerde bedrijven doen, waarbij je door een gecertificeerde instructeur begeleid wordt. Een korte instructie is voldoende, voordat je kunt starten met flyboarden. De instructeur zal in de meeste gevallen de jetski bedienen en is dus altijd in de buurt en regelt met de jetski ook de waterstraal. Zo kan hij de kracht van de straal beïnvloeden en minderen voor mensen die niet zo hoog de lucht in durven. Flyboarden is verder veilig om te doen, want je valt altijd terug in het water. Een zwemdiploma is logischerwijs dan ook vereist.

Previous «
Next »