Wildeburg Festival

  • Menfacts
  • mei 11, 2017
  • Comments Off
Het Wildeburg Festival beleeft van 14 tot en met 16 juli zijn tweede editie. Het is dus een relatief nieuw festival dat plaatsvindt in de Noordoostpolder in Flevoland. Het festival is geïnspireerd op het bekende festival Into the Woods, maar onderscheidt zich doordat er geen verschil tussen dag en nacht bestaat, de camping naadloos in het festivalterrein overloopt en kunst met cultuur wordt vermengd. Bovendien ervaar je het gevoel van leven in een kleinschalig dorp.

Wildeburg Festival 14 t/m 16 juli

Op het Wildeburg Festival kan iedereen 24 uur per dag doen en laten wat hij of zij wilt. Niet voor niets noemt het zichzelf een droomfestival. Van 14 t/m 16 juli zullen er dus non-stop bands te horen zijn. Hierdoor krijgt het festival een doorlopende flow, zonder dat de bezoekers worden beperkt in hun keuzes. Als de vroege vogels bijvoorbeeld om 9 uur opstaan, mengen zij zich gelijk in het feestgedruis met de bezoekers die op hun laatste benen hun danspasjes staan te doen.

De locatie is ook bijzonder, daar het aan de ene kant afgelegen is, maar toch centraal in Nederland ligt, en dus makkelijk te bereiken. Het terrein ligt slechts op een uurtje rijden van zowel Amsterdam als Utrecht. Het terrein is erg natuurrijk, en bevat tal van struikenbossen en glooiende duinlandschappen. Idyllische tussendoorwegjes, touwbruggen en prachtige houten kunstinstallaties omgeven het festivalterrein.

De artiesten die komen optreden zijn ook zeer luisterrijk en divers. Zo verzorgt de band Bagjuice een frisse mix tussen reggae en live dub. Awanto 3 brengt met zijn excentrieke stijl kwaliteitshouse ten gehore. Deze coming man benadert met zijn muziek ieder jaar dichter een internationale sterrenstatus. Man achter deze muziek is DJ en producer Steven de Peven. En dan treedt er nog Brass Rave Unit op. Deze groep laat zich het best omschrijven als opeenstapelaars van georganiseerde chaos. Het trio kent de geest van Wildeburg Festival als geen ander, want in de eerste editie sloten zij het festival af, met veel positieve recensies tot gevolg.

Previous «
Next »