Hoe maak je lekkere malse spareribs?

  • Menfacts
  • maart 6, 2017
  • Comments Off

Hoe maak je lekkere malse spareribs? Drie belangrijke tips

De dagen worden langzaam weer wat langer, de zon laat zich weer vaker zien en voor je het weet is het weer zomer. Dit betekent dat het binnenkort weer tijd is om de barbecue uit de schuur te halen, om heerlijke spareribs klaar te maken voor je vrienden. Wil jij je vrienden dit jaar verrassen met de lekkerste, meest malse en meest smaakvolle spareribs? Gebruik dan de drie tips in dit artikel om de perfecte spareribs klaar te maken op de barbecue.

Tip 1: koop de juiste spareribs

Je wist het misschien niet, maar er zijn meerdere soorten spareribs. De eerste stap van het maken van lekkere malse spareribs, is dat je de juiste ribbetjes koopt. Neem altijd spareribs van de buikzijde van het varken, want deze ribbetjes zijn groter en hebben bovendien steviger vlees. Het duurt langer om het vlees klaar te maken, maar het is het wachten zeker waard. Spareribs van de rugzijde van het varken zijn van minder goede kwaliteit. Ook lekker, maar niet perfect.

Tip 2: vergeet het vlees niet te marineren

Spareribs moeten altijd gemarineerd worden. Verwijder eerst het vet van het vlees, want dit gaat alleen maar verbranden tijdens het grillen. Heb je het vet verwijderd, dan pak je een zelfgemaakte of kant-en-klare marinade om het vlees te marineren. Het maakt niet zo veel uit of je de marinade zelf maakt of niet, als de saus het vlees maar de perfecte smaak geeft.

Tip 3: grill de spareribs op de juiste manier

Je kunt malse spareribs voorkoken of voorgaren in de oven, maar de meest malse spareribs worden helemaal op de barbecue gemaakt. Dit lijkt misschien gemakkelijk, maar het is meer dan alleen het opwarmen van de grill en het neerleggen van de spareribs. Voor je begint, moet je jouw barbecue namelijk indelen met twee zones. Leg hete kooltjes aan de ene kant van de afsluitbare barbecue en plaats naast de kooltjes een aluminium wegwep druipbak, die je vult met water. De beste temperatuur voor het grillen ligt tussen de 100 en 150 graden en moet continu gemeten worden tijdens het grillen.

Heeft de barbecue de juiste temperatuur, dan leg je de malse spareribs boven de druipbak met de botjes van het vlees naar beneden. Nu duurt het ongeveer drie uur voor de ribs klaar zijn.

malse spareribs

Previous «
Next »