• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • De leukste steden om oud en nieuw te vieren: Berlijn

De leukste steden om oud en nieuw te vieren: Berlijn

  • Rogier
  • december 12, 2022
  • Comments Off
Wat-te-doen-in-Berlijn-met-oud-en-nieuw

Houd je van een origineel en verrassend leuk Oud en Nieuw buitenshuis? En vier je New Year’s Eve of Sylvester – zoals de Duitsers het noemen – het liefste in een bruisende buitenlandse stad? Dan is het natuurlijk een aanrader om te zoeken naar de leuke steden om Oud en Nieuw te vieren. Een absolute topstad voor het houden van een citytrip met Oud en Nieuw is de wereldstad Berlijn. Het bezoeken van Berlijn Oud en Nieuw gaat je een onvergetelijke ervaring opleveren, die je nooit meer gaat vergeten. Maar wat maakt Oud en Nieuw in Berlijn zo uniek? En als je eenmaal in Berlijn bent rond oudjaar en nieuwjaar, is de grote vraag natuurlijk wat te doen in Berlijn met Oud en Nieuw. In dit artikel lees je alles over de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Berlijn Oud en Nieuw.

Een geweldig vuurwerkspektakel in Berlijn meemaken

Berlijn behoort alleen al tot de meest leuke steden om oud en nieuw te vieren, vanwege het feit dat je tijdens Oud en Nieuw in Berlijn getuige kunt zijn van een fantastische vuurwerkshow. Vanaf aken in het centrum van de stad wordt tijdens de jaarwisseling geweldig vuurwerk afgestoken, die de stad volledig in het licht laat baden. Vanaf 14.00 uur op Oudejaarsdag kun je als toerist terecht op de Brandenburger Tor, waar je naast van prachtig vuurwerk ook getuige kunt zijn van een schitterende lasershow.

Muziek luisteren in de Kulturbrauerei

Als je kiest voor een citytrip met oud en nieuw naar Berlijn moet je zeker overwegen om en bezoek te brengen aan de zogenoemde Kulturbrauerei. Deze plek geldt als het omvangrijkste indoorevenement dat tijdens Oud en Nieuw in Berlijn wordt georganiseerd. Je kunt kiezen uit maar liefst 15 zalen en 9 clubs waar je onder het genot van een hapje, een drankje en (live) muziek het nieuwe jaar kunt inluiden. Tussen de clubs in ligt een grote binnenruimte, waar een prachtig vuurwerkspektakel te zien is.

Vergeet de Berlijnse kerstmarkt niet

Wie kiest voor een citytrip met oud en nieuw naar Berlijn, kan met een goed geweten niet de kerstmarkt in deze stad overslaan. Hier kun je niet alleen genieten van de dynamiek die de stadsbevolking met zich meebrengt, maar ook van prachtige kerstkraampjes met leuke souvenirs, spullen, heerlijk eten en nog veel mer verrassends. Al met al zijn er dus redenen genoeg om tijdens Oud en Nieuw een bezoek te brengen aan Berlijn!

Previous «
Next »