• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • De leukste steden om oud en nieuw te vieren: Sidney

De leukste steden om oud en nieuw te vieren: Sidney

  • Rogier
  • december 8, 2022
  • Comments Off
vuurwerkshow-in-Sidney

Er is wereldwijd een ruime keuze uit leuke steden om oud en nieuw te vieren. Of je nu dichtbij of juist wat verder weg het nieuwe jaar in wilt luiden, een citytrip met oud en nieuw zal je niet snel meer vergeten. Sidney mag zeker niet ontbreken in het lijstje van leuke steden om oud en nieuw te vieren. Lees snel verder waarom jij de aankomende feestdagen in deze stad wil doorbrengen, en Sidney met kerst en oud en nieuw minimaal één keer in je leven meegemaakt wil hebben.

Citytrip met oud en nieuw naar Sidney

Sidney is een veelzijdige stad waar jong en oud de tijd van hun leven zullen hebben. Bezoek Bondi Beach, maak een wandeling door Hyde Park of neem de ferry en vaar langs het Sydney Opera House en de Harbour Bridge. Aan activiteiten is in Sidney met kerst en oud en nieuw geen gebrek. Bezoek de Rocks Christmas market, waar je lokale lekkernijen en handgemaakte artikelen kan kopen. Wanneer de avond valt, kan je op Martin Place de grote kerstboom bewonderen en ieder kwartier een lichtshow gadeslaan. Ook kan je pret beleven in het Lunapark en is er een Light Walk door het stadscentrum, waar je een gezellige wandeling maakt tussen prachtige decoraties en lichtspektakels, terwijl je de laatste kerstinkopen kan doen in boetiekjes of winkelcentra.

Wat te doen in Sidney met oud en nieuw?

Sidney staat met oud en nieuw uiteraard bekend om de uitbundige vuurwerkshows. De vuurwerkshow in Sidney is vanuit meerdere plaatsen te bekijken, bijvoorbeeld op de heuvel in Sydney Park of het Observatory Point bij Millers Park. Wie echter op de eerste rang wil zitten, moet vanaf het middaguur al in de haven van Sydney zijn. De hele dag zijn daar activiteiten, zoals het familievuurwerk, diverse artistieke shows en optredens met live muziek. Daarnaast is het ook mogelijk om op een boot te stappen en de vuurwerkshow in Sidney vanaf het water te bekijken. Maak bijvoorbeeld een oudejaarscruise en geniet onbeperkt van champagne, hapjes en een heerlijk dinerbuffet.

Enkele minuten voor de klok twaalf uur slaat, is er een gezamenlijk aftelmoment waarna de meest spectaculaire vuurwerkshow ter wereld van start gaat. Bijna een kwartier lang kan je genieten van prachtige kleurenspektakels en het zal ongetwijfeld het mooiste vuurwerk zijn wat je in je hele leven gezien hebt. De gehele nacht zal er op vele plaatsen gefeest en gedanst worden. Bijvoorbeeld in een skybar op de 36e verdieping van het Shangri-La hotel, op Goat Island of in het zand op Bondi Beach. Waar je ook bent in Sidney op nieuwjaarsnacht, dit feest zal je nooit meer vergeten.

Previous «
Next »