De populairste Playstation 4 games van 2023

  • Rogier
  • september 1, 2023
  • Comments Off
De populairste Playstation 4 games van 2023

Nu de PS5 er is, zou je je kunnen afvragen waarom we iets schrijven over de beste PS4-games van 2023. Maar de console van de een na laatste generatie van Sony is nog steeds razend populair en perfect in staat om een aantal meeslepende game-ervaringen te leveren. Onze lijst met populairste Playstation 4 games van 2023 varieert van epische actietitels zoals de opnieuw opgestarte God of War tot het vreemde Death Stranding. Dus als je graag wil weten wat volgens ons de populairste Playstation 4 games van 2023, lees dan snel verder.

Bloodborne

Bloodborne
Bloodborne

Bloodborne was een beetje een verrassingsspel van ontwikkelaar FromSoftware, die een goede reputatie heeft voor het maken van fantasiespellen in ridderstijl. Nu is Bloodborne even uitdagend, maar geeft het ruimte voor veel agressievere gevechten, aangevuld met een geweer en herstel van je gezondheid als je op het juiste moment aanvalt, naast een gotische, Victoriaanse kijk op Londen.

Bloodborne is een van de meest sfeervolle en meeslepende games van FromSoft, die van een broeierig claustrofobisch straat avontuur overgaat in een duik in andere dimensies met een goede dosis horror. Je vecht tegen enkele gruwelijke wezens en behendige vijanden. En dus zul je geregeld af zijn, maar elke dood is een leermoment en tegen de tijd dat je de eindbaas tegenover je hebt staan, heb je je talenten goed kunnen aanscherpen.

Death Stranding

Death Stranding
Death Stranding

Hideo Kojima heeft altijd games gemaakt die een beetje vreemd waren, zoals het algemene verhaal van de Metal Gear-serie. Maar Death Stranding gaat met de eigenaardigheid dan eerdere Kojima-games. Wat eigenlijk een spel is over het leveren van voorraden in een post-apocalyptische VS, is gevuld met vreemde wezens en een aparte atmosfeer.

En het trage karakter in de open wereld zorgt voor de perfecte sfeer. Sommigen vinden de ingetogen spel actie en mechanica, die in feite draaien om het doorkruisen van de omgeving zonder vracht te laten vallen, een beetje te traag. Maar anderen zullen de omgeving boeiend vinden en een beloning voelen bij het bouwen van de vaardigheden van Sam Bridges om meer items te dragen en echte bruggen te bouwen. Als je een vleugje Kojima-creativiteit mist, dan is Death Stranding zeker de moeite waard als populairste Playstation 4 game van 2023.

De populairste Playstation 4 games van 2023: Devil May Cry 5

Devil May Cry 5
Devil May Cry 5

Elf jaar nadat Devil May Cry 4 in de schappen lag, heeft Capcom eindelijk een vervolg uitgebracht dat het wachten meer dan waard was. Devil May Cry 5 is een stijlvolle actiegame die zowel oude fans tevreden stelt als nieuwkomers verwelkomt. Als bovennatuurlijke krijgers Dante, Nero en V vecht je tegen enorme vijanden met een prachtige combinatie van vuurgevechten, zwaardgevechten en andere actie. Het kan een moeilijk spel zijn, maar als je eenmaal je ritme hebt gevonden, is het zeker de moeite waard.

De gameplay is bijzonder bevredigend, aangezien naarmate je hogere combo’s verzamelt, de soundtrack zal veranderen en uitgebreider zal worden om je succes te weerspiegelen. Devil May Cry 5 biedt een prachtige ervaring en zeker de moeite van het spelen waard als je ooit enige affiniteit met de serie hebt gehad. En als je een nieuwkomer bent, kun je eerdere titels inhalen in de Devil May Cry: HD Collection, ook op PS4.

Dreams

Dreams
Dreams

LittleBigPlanet is geweldig, maar wat als je je eigen volledige games zou kunnen maken in plaats van alleen platformgame-levels? Dat is het idee achter Media Molecule’s Dreams: een robuuste creative suite waarmee je personages, structuren, muziekstukken, korte films en zelfs volledige games kunt maken. Hoewel Dreams aantoonbaar meer een ontwikkelingstool is dan een volwaardige game, valt er nog steeds veel plezier te beleven aan het creëren van de surrealistische game-ervaringen die je altijd al voor jezelf hebt gewild.

De uitgebreide bewerkingstools van de game worden aangevuld met handige tutorials, of je nu een eenvoudige platformgame wilt maken of een rollenspel voor meerdere spelers. En als je liever gewoon speelt, serveert Dreams een non-stop buffet met nieuwe community-ervaringen, waarvan er vele zijn samengesteld door Media Molecule zelf. Zoals met alle door gebruikers gegenereerde inhoud door de interessante dingen te benadrukken.

Elden Ring

Elden Ring
Elden Ring

Elden Ring is misschien wel een van de beste games ooit. Het neemt de gevechten van de Dark Souls-serie, sprenkelt een klein beetje Bloodborne eroverheen en laat je vervolgens in een uitgestrekte open wereld los. En wat een open wereld het is. Bijna elke hoek, heuveltop, rotspunt, verwoest gebouw, bos en meer verbergt een geheim of iets te zien; vaak een afschuwelijke vijand die je aan flarden zal scheuren als je niet oppast.

De magie is dat als je vast komt te zitten in een bepaald gebied, je gewoon een ander gebied kunt verkennen totdat je terugkeert, beter uitgerust en sterker om een uitdagende te verslaan. Een enorme en diepe reeks mechanica laat je manieren bedenken om die vijanden te bestrijden; je kunt een supersterke krijger zijn met dubbel zwaaiende kolossale zwaarden of een stapje terug doen en vijanden bombarderen met de kracht van de kosmos. Of je kunt een middenweg vinden met een behendig spreuk zwaard dat vijanden verzacht met een paar spreuken voordat je ze snel kunt afmaken met een reeks stoten. 

Elden Ring is een essentiële game voor iedereen die van uitdagingen en ontdekkingen houdt. speel het idealiter op de PS5 om te profiteren van soepelere prestaties en laadtijden, maar het is nog steeds een fantastische PS4-game.

Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima
Ghost of Tsushima

De toon voor Ghost of Tsushima is als een Assassin’s Creed-game. Het is een actie-/stealth-game in een open wereld met een verhaal gebaseerd op de echte geschiedenis. Je neemt de controle over Jin Sakai: een samurai die vecht tegen de Mongolen tijdens hun 13e-eeuwse invasie van Japan. Waar Ghost of Tsushima zich echter onderscheidt van vergelijkbare games in de open wereld, is het ongelooflijke zwaardvechten. De gevechten in het spel zijn gewoon super, met veel technieken om te gebruiken en gadgets en strategieën om te leren. Het spel heeft tal van manieren om je personage aan te passen. Het heeft ook een goed verhaal over eer, plicht en opoffering – allemaal passende thema’s voor een samoerai verhaal.

God of War

God of War
God of War

Na een pauze van vijf jaar is de God of War-serie terug, en dit keer heel anders dan we gewend zijn. Kratos, voorheen een strijder, is nu een familieman, die probeert zijn verleden in evenwicht te brengen met zijn toewijding aan zijn adolescente zoon, Atreus. Kratos laat Griekenland achter zich en bezet nu Scandinavië en dat betekent onder andere dat er een hele nieuwe reeks mythische beesten is om te verslaan. Van trollen en ogres tot zelfs Noorse goden, de nieuwe vijanden van Kratos stellen zijn vaardigheden voortdurend op de proef.

Hoewel het verhaal zich afvraagt of het gewelddadige verleden van Kratos volledig gerechtvaardigd was, is de gameplay net zo bevredigend als altijd, waarbij de halfgod het opneemt tegen allerlei soorten trollen, zeemonsters en draken. Het is een gedurfde nieuwe richting voor een geliefde serie en gemakkelijk een van de beste actie-/adventure games voor de PS4 die je kunt kopen.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn
Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn heeft het allemaal: een interessante open wereld, een creatief verhaal, een herkenbare hoofdrolspeler, een verscheidenheid aan uitdagingen en natuurlijk een hele reeks gigantische robot dinosaurussen. Je zult in staat zijn om deze enorme beesten, evenals een verscheidenheid aan menselijke vijanden, omver te werpen met een pijl en boog en tal van andere wapens.

Horizon Zero Dawn speelt zich af in een post-apocalyptische wereld die tijd heeft gehad om weer weelderig te worden en vertelt het verhaal van Aloy: een paria van haar stam, die niettemin een meester wordt in boog en speer. Terwijl ze de gevaarlijke wereld om haar heen verkent, ontdekt ze dat ze een centrale rol kan spelen bij het verbeteren ervan. Het is een van de beste actie-/adventure games op de PS4, hoewel het nu ook beschikbaar is om op pc te spelen.

The Last of Us Part II

The Last of Us Part II
The Last of Us Part II

The Last of Us Part II is een ambitieus vervolg op een populaire game. Als zodanig zal het altijd verdeeldheid zaaien en dat is waarschijnlijk precies wat de ontwikkelaars willen. In dit post-apocalyptische actie-/avonturenspel bestuur je Ellie, die op een epische zoektocht naar wraak begint in de overblijfselen van het westen van de Verenigde Staten. Ellie is volwassen en verheven van de status van ‘sidekick’ tot ‘protagonist’. 

Het verhaal in The Last of Us II kent nogal wat interessante wendingen en de gameplay ondersteunt dit prachtig. Met veel manieren om Ellie aan te passen en te upgraden, en een hele reeks opties voor stealth, gevechten en verkenning, maakt The Last of Us II gebruik van grote, creatieve levels en intelligente vijanden van zowel de menselijke als de geïnfecteerde variant. Met prachtige graphics en bewegende stemacteurs is het niet moeilijk te begrijpen waarom The Last of Us 2 een van de beste actie-/adventure games op de PS4 is die je kunt kopen in 2023!

Previous «
Next »