• Homepage
  • >
  • Lifestyle
  • >
  • Tips om je winteravonden leuk te vullen door met je handen te werken

Tips om je winteravonden leuk te vullen door met je handen te werken

  • Menfacts
  • november 29, 2021
  • Comments Off
winteravonden hobby

De winter staat weer voor de deur en dat betekent lange avonden thuis. Je kunt dan natuurlijk op de bank gaan liggen Netflixen, maar niets is fijner dan om af en toe je hoofd te legen door met je handen iets te maken. Je hoeft er niet eens goed in te zijn, het gaat om het bezig zijn. Even tijd voor jezelf dus! Tegenwoordig zijn er tal van zaken die je kunt doen om prachtige creaties te maken. Of het nu gaat om bouwpakketten voor volwassenen, of om handletteren, er is voor iedereen iets te vinden om die heerlijke winteravonden mee te vullen… en iets prachtigs te maken!

Bouw- en kleurpakketten voor volwassenen

Zowel bouwpakketten als kleuren voor volwassenen is al jaren een groot succes. Perfect om even je hoofd bij leeg te maken. Het voordeel aan kleuren is dat je op elk moment kan stoppen en weer door kan gaan, dus het hoeft niet per se af. Hetzelfde geldt voor een bouwpakket, en die zijn er tegenwoordig in de meest uiteenlopende thema’s en onderwerpen. Zowel kleuren als bouwpakketten voor volwassenen zijn echt heel wat anders dan die voor kinderen. 

Iets wat op het moment erg populair is, is diamond painting. Deze vorm van knutselen bestaat al wat langer en het blijkt dat ineens heel veel mensen aan het “painten” zijn. Diamond painting heeft niets met schilderen te maken: je bent als het ware aan het knutselen met glanzende steentjes in verschillende kleuren. Langzaam zie je je kunstwerk groeien. Iedereen kan het en het is hartstikke leuk om te doen!

Voor mensen met wat meer geduld: handletteren

Handletteren is behoorlijk moeilijk om te doen. Je moet echt wel even te tijd nemen om de techniek onder de knie te krijgen, maar voor veel mensen maakt het dat juist zo leuk. Maar als je het eenmaal beheerst, kan je heel gave dingen maken met handletteren. Je kan brushpennen kopen waarmee je de mooiste creaties kan maken. Maar eerst even lekker oefenen met gewone stiften, want brushpennen zijn behoorlijk kostbaar. Als je een beetje bedreven bent in handletteren kan je de techniek toepassen op kaarten. Zo kun je straks je vrienden en familie gepersonaliseerde kerstkaarten sturen!

Spijkeren is nog best een lastige hobby, omdat je niet meteen het eindresultaat ziet. Je kan klein beginnen maar je kan jezelf natuurlijk ook meteen uitdagen. Bijspijkeren maak je draadfiguren met spijkers. Hiervoor zijn online vele ontwerpen te vinden, maar eigenlijk is elke lijntekening met niet al te veel detail bruikbaar. Duik erin en zie wat je kunt maken!

Haken werd lange tijd gezien als een saaie hobby, maar tegenwoordig is het weer helemaal hip en happening! Je kan er ook de leukste dingen van maken, dus hoef je het echt niet te houden bij de standaard pannenlap. Op Youtube staan miljoenen filmpjes die beginners en gevorderden kunnen gebruiken om eens lekker te haken. Je kan ook kiezen voor een boekje, hoewel je dan wel eerst de verschillende steken onder de knie moet hebben én moet steken kunnen lezen. Bij heel veel hobbywinkels kan je leuke kant en klare pakketten kopen waarmee je makkelijk kunt beginnen. Je kan ook inspiratie vinden in de boeken van Bobbie Eden, want die kan ontzettend goed haken en maakt erg leuke dingen.

Previous «
Next »