Tips en tricks om je pvc vloer te reinigen

  • Menfacts
  • april 14, 2021
  • Comments Off
vloer schoonmaken

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een pvc vloer. Een van de redenen daarvoor is de duurzaamheid. Een pvc vloer gaat namelijk erg lang mee en heeft relatief weinig onderhoud nodig. Toch zal je een PVC vloer eens in de zoveel tijd moeten schoonmaken. In dit artikel vertellen we je hoe je dat het beste doet.

Zorg dat al het stof weg is

Voor je je pvc vloer gaat reinigen moet je deze goed stofzuigen. Gelukkig heb je niet net als bij een houten vloer allerlei gleuven en knoesten, maar zorg wel dat je ook goed in de hoeken en de plinten van de ruimte stofzuigt. Stof heeft namelijk de neiging om zich op te hopen en als er nog veel stof ligt als je gaat reinigen, kun je de vloer juist viezer maken. Als je echte zeker wil zijn dat alle stof weg is, dan kun je de ruimte nog nalopen met een statische doek.

Gebruik het liefst geen schoonmaakmiddelen voor het reinigen van een pvc vloer

Als je een pvc vloer gaat dweilen, gebruik dan nooit heet water! Dit is namelijk erg slecht voor de pvc vloer. Met schoonmaakmiddelen moet je ook erg goed oppassen, omdat die niet allemaal op elke pvc vloer kunnen gebruikt worden. Vermijd het gebruik van producten die zeep bevatten. Zeep kan de beschermlaag van de vloer namelijk aantasten, doordat er chemicaliën in zitten. Daarnaast kan zeep strepen achterlaten op de vloer en zorgt het ook voor doffe vlekken daarop

Water is voldoende, eventueel met schoonmaakazijn

De vloer schoonmaken met water is meer dan voldoende. Mocht je vloer een beetje plakkerig zijn, voeg dan een beetje schoonmaakazijn toe aan het water. Als je toch schoonmaakmiddelen wil gebruiken kies dan dus altijd voor schoonmaakmiddelen die vrij zijn van zeep. De pvc vloer kan namelijk zeer glad worden bij het gebruik van die middelen. Ook voorkomt het glanzen van de vloer of vorming van bovengenoemde vlekken in het pvc.

Speciale pvc vloer reiniger

Er is ook speciale pvc vloer reiniger te koop, die je kunt gebruiken voor het schoonmaken van de vloer. Als je zo’n middel gebruikt, gebruik dan altijd lauw tot warm water. Let echter wel goed op, want niet elk middel is geschikt voor elke pvc vloer.

Gebruik geen stoomreiniger op een pvc vloer!

Er worden tegenwoordig ook stoomreinigers aangeboden om een pvc vloer mee te reinigen, maar die kun je maar beter niet gebruiken. Een PVC vloer reinigen met stoomreiniger is echter geen goed idee: de warmte kan flink oplopen en dit kan schade aan de vloer aanrichten.

Previous «
Next »