Tips voor een vegetarische bbq

  • Menfacts
  • april 13, 2021
  • Comments Off
groenten op de barbecue

We hebben een paar weken geleden al een voorproefje gehad, en ook al lijkt het er de afgelopen tijd niet op, de lente staat toch echt om de hoek. En dat betekent dat de barbecue weer aan kan! Voor de mensen die denken dat dat per se een rooster vol met vlees inhoudt: die hebben het mis. Het is tegenwoordig helemaal niet moeilijk om een lekker vegetarisch recept te vinden voor de bbq, zodat iedereen mee kan genieten. Hieronder geven we je alvast wat tips.

Groenten op de bbq

Uiteraard zijn groenten het eerste waar je aan denkt bij vegetarisch bbq-en. Zo kun je veel groenten direct op de barbecue leggen, zoals groene asperges, paprika’s, courgettes. Nog leuker is het om spiesjes te maken van verschillende groenten. Let hierbij wel op, dat elke groente zijn eigen garingstijd heeft. Je kunt bijvoorbeeld ook portobello’s vullen met een kaas naar keuze, of zogenaamde groentepakketjes maken. Hiervoor kun je dan verschillende groenten in aluminiumfolie wikkelen, aangevuld met kruiden, kaas, olijfolie of iets anders dat je lekker vindt. Het beste kun je bepaalde harde groenten eerst voorkoken, zodat alles tegelijk gaar is.

Fruit op de bbq

Ook fruit is heerlijk op de bbq. De meeste mensen kennen dit als dessert, zoals een banaan gevuld met chocolade, maar je kunt ook spiesjes maken, met daaraan appel, ananas, vijgen, mango, etc. Ook is het mogelijk om een soort pakketje te maken zoals we hierboven benoemde, maar dan met fruit. Gooi er gerust wat chocolade, honing, kaas, of iets anders dat je lekker vindt bij. De mogelijkheden zijn onbegrensd!

Tofu op smaak gebracht met een marinade

Ook tofu doet het heel goed op de bbq. Zo kun je naar jouw smaak een marinade maken. Zout, zout, Aziatisch, alles is mogelijk. De rooksmaak van de barbecue voegt in alle gevallen wat lekkers toe. Zorg wel dat je tofu aan een spies rijgt en deze regelmatig omdraait tegen het verbranden. Na een minuut of acht heb je heerlijke spiesjes in je handen.

Bietjes poffen

Bietjes zijn niet de eerste groenten waar mensen aan denken bij een bbq, maar als je deze poft, zijn ze heerlijk! Snijd de bietjes in partjes en leg ze op een stukje aluminiumfolie. Sprenkel er wat olijfolie op en kruid met zout en peper. Ze hebben wel minimaal een half uur nodig om te garen, maar als je ze eerst voorkookt, kan het in minder dan de helft.

Previous «
Next »