Sfeervolle jongenskamer inrichten

  • Menfacts
  • april 11, 2021
  • Comments Off
jongenskamer

Een sfeervolle jongenskamer inrichten kan best een opgave zijn. De ruimte moet niet alleen   functioneel zijn maar het is uiteraard ook belangrijk dat de kamer er sfeervol en leuk uitziet. Vanzelfsprekend speelt daar ook de leeftijd van je zoon een grote rol in. Een jongenskamer voor een kleuter richt je anders in dan een ruimte voor een tiener. Hoe je het ook went of keert, het moet een plek zijn waar je zoon zich fijn voelt en heerlijk kan terugtrekken om te spelen, te leren en natuurlijk te slapen. Wij gaan je in deze blog een stuk op weg helpen en vertellen je hierbij hoe je een jongenskamer sfeervol inricht. 

Een stoere jongenskamer

Hoe oud je zoon ook is, als je zijn kamer opnieuw gaat inrichten zorg er dan voor dat het altijd een stoere jongenskamer wordt. Pasteltinten en tierelantijntjes zijn in jongenskamers echt uit den boze. Hou er rekening mee dat ze het liefste de hele dag klimmen en klauteren en dat stilzitten vaak een uitdaging is. Wat dacht je van een stoer bed in de vorm van een raceauto een boot of een huis. Creëer een plek waar hij zijn speelgoed makkelijk kwijt kan want jongens houden nu eenmaal niet van opruimen. Misschien een grote mand of diepe la waar zo alles ingegooid kan worden aan het einde van de dag en de volgende dag met gemak weer uitgehaald kan worden. 

Een stoere hangmat in het midden van de kamer vinden jongens vaak helemaal geweldig. Hang deze echter niet te hoog en het liefste met een dik kleed eronder zodat hij zich niet bezeerd als hij per ongeluk eruit valt. Jongens komen vaak op het idee dat een hangmat ook als klimattribuut of schommel gebruikt kan worden. Leg er stoere kussens in zodat je zoon zich er ook in terug kan trekken om te lezen, te spelen of een dutje te doen. 

Wordt je zoon een tiener kun je het stoere bed en misschien ook wel de hangmat vervangen voor een hoogslaper. Verschillende hoogslapers zijn multifunctioneel en beschikken over een slaapplek, chillplek én soms ook nog een studeerplek ineen.

Verlichting voor jongenskamers 

Niet alleen de inrichting speelt een rol in een stoere jongenskamer ook de verlichting is erg belangrijk. Een nachtlampje is misschien wat tuttig of te fel maar in het donker in slaap vallen kan soms ook voor jongens een uitdaging zijn. Dan is een Lavalamp de ideale oplossing. Deze lampen hebben prachtige kleuren, zijn voor jongens fascinerend om naar te kijken bij het slapen gaan en dragen bij aan een sfeervolle inrichting van een jongenskamer.

Waar koop je een lavalamp voor een sfeervolle jongenskamer?

Als het tijd wordt om te gaan slapen, kun je de kamer verduisteren met mooie gordijnen die passen bij de inrichting van zijn kamer. Vaak is dit te donker waardoor je zoon zal vragen om een lichtje aan te laten. Een lavalamp vinden jongens prachtig en geeft een mooi gedimd licht. Je kunt de meest toffe lavalampen het beste aanschaffen bij Directlampen.nl Hier vind je een uitgebreid assortiment aan verlichting voor sfeervolle jongenskamers. Laat je lekker inspireren op dit gebied. Naast lavalampen vind je hier immers ook een groot assortiment aan leeslampen, plafondlampen en andere verlichting. Je bent dan in één keer klaar en dat is wel zo handig. Gemak dient immers de mens, ook als je een sfeervolle jongenskamer gaat inrichten.

Previous «
Next »