• Homepage
  • >
  • Lifestyle
  • >
  • Enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat renoveren

Enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat renoveren

  • Menfacts
  • mei 19, 2022
  • Comments Off
renoveren huis

Met de huidige krapte op de huizenmarkt is het niet zo eenvoudig om een huis te kopen als pakweg 10 jaar geleden. We zien dan ook dat veel mensen in plaats van te verhuizen hun huidige woning gaan renoveren. Dit kan een houten trap renovatie inhouden, maar ook een aanbouw en volledig nieuwe isolatie van de woning. En waar je bij het eerste voorbeeld op zoek kunt naar een bedrijf voor traprenovatie Nederland en dit vrij snel kunt regelen, is er voor het tweede voorbeeld nogal wat meer nodig. Je moet misschien op zoek naar een tijdelijke andere woning, een goede aannemer zoeken en een goede planning maken. Mocht jij van plan zijn om een grote renovatie aan je huis te gaan doen, lees dan vooral verder, want hieronder geven we je tips daarvoor.

Zonder voorbereiding kan een grote renovatie veel teleurstellingen opleveren, omdat je, in tegenstelling tot het bouwen van een nieuw huis, niet met een schone lei begint. Er kunnen onvoorziene kosten en problemen zijn die het proces complex maken. Dus voordat je je in allerlei kronkels en bochten gaat manoeuvreren, zijn hier verschillende zaken die je moet weten voordat je begint met verbouwen.

Contacteer verschillende aannemers

Het loont de moeite om meerdere aannemers aan te schrijven en offertes te vergelijken. Stel dat je jouw warmwaterboiler uit een kast op de bovenverdieping wilt laten verwijderen en een nieuwe in de garage wilt laten plaatsen. De eerste loodgieter die je vraagt, zegt dat hij dan 8000 euro in rekening moet brengen om de warmwaterleidingen om te leiden. Grote kans echter dat een andere loodgieter van plan is om de klus in een dag af te ronden en 4000 euro in rekening te brengen zonder dat er een omleiding van de waterleiding nodig is. Zonder meerdere aannemers te vragen, loop je het risico te veel te betalen en niet te krijgen wat je wil. Het loont daarom de moeite om je huiswerk te doen en met verschillende experts te praten voordat je een definitieve beslissing neemt en iemand hiervoor inhuurt.

Koop een sleutelkluis

Als je jouw huis renoveert voordat je er daadwerkelijk intrekt en je woont tijdelijk wat verder weg, overweeg dan om te investeren in een sleutelkluis. Als er grote projecten moeten gebeuren ​​die je niet zelf kunt doen, moet je namelijk een aannemer inhuren. Onthoud dat aannemers vroeg beginnen, dus tenzij je in de ochtendspits wil gaan staan om de werklui binnen te laten is het verstandig om een zogenaamde ‘lockbox’ aan het huis te bevestigen of slimme deur hardware te installeren waarmee de werklui toegang krijgen met een code. Het kan je talloze uren tijd, liters brandstof en pijnlijke wake-up calls in de vroege ochtend besparen.

Breng tijd door in de ruimte

Hoe vanzelfsprekend het ook lijkt, het is belangrijk om bepaalde beslissingen, zoals verfkleuren, tapijt en lampen, uit te stellen totdat je tijd doorbrengt in de ruimte die je aan het renoveren bent. Als je bijvoorbeeld gedateerd tapijt wilt vervangen, kunnen de keuzes overweldigend zijn. De antwoorden zijn afhankelijk van de andere aspecten van de renovatie, zoals het kiezen van verfkleuren. Verf paletten die zijn geselecteerd voordat de renovatie begon, moeten op muren worden gezien en kunnen. Pas geverfde muren en nieuw tapijt kunnen laten zien dat sommige verlichtingsarmaturen de ruimte niet verlichten zoals je dacht dat ze dat zouden doen. 

Wees realistisch over de tijdlijn

De renovatie duurt langer dan verwacht, dus wees voorbereid en zorg voor aanpassingen om frustratie te voorkomen. Je zou bijvoorbeeld denken dat het vervangen van een bubbelbad en een verouderde dubbele wastafel in een badkamer snel gaat. Het verwijderen van de oude armaturen kan een paar uur duren, maar men kan ook tegen problemen aanlopen, waardoor dit ineens enkele weken gaat duren. Wees daarom realistisch over het renovatieproces en de tijdlijn.

Previous «
Next »