• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Top 5 Formule 1-circuits waar je als F1 liefhebber moet zijn geweest

Top 5 Formule 1-circuits waar je als F1 liefhebber moet zijn geweest

  • Menfacts
  • juni 1, 2022
  • Comments Off

De eerste race van onze nationale held Max Verstappen in 2014 heeft ervoor gezorgd dat Formule 1 in Nederland inmiddels niet meer weg te denken is. Al deze Nederlandse fans hebben “onze Max” wereldkampioen zien worden in 2021. Voor al deze Oranjefans hebben wij in dit artikel een top 5 gemaakt van Formule 1-circuits die je gezien moet hebben.

1. MONZA – ITALIË
Het eerste circuit is in het prachtige Monza (Italie) te vinden, waar Ferrari zich als thuisspeler als een vis in het water voelt. Samen met de vele fans, gekleed in de kleuren van Ferrari, staat het Autodrome Internazionale di Monza ook vaak vol met Oranjefans. Het circuit ligt op ongeveer 16 kilometer van de modestad Milaan af, waardoor het circuit over het algemeen goed te bereiken is. “Over het algemeen”, aangezien je het circuit eerst moet vinden tussen de bomen. Ben je dus in de buurt van Milaan? Sla dan zeker dit circuit niet over tijdens je stedentrip!

2. MONTE CARLO – MONACO
We blijven in het zuiden van Europa en we gaan naar het beroemde circuit in Monaco. Dit straatcircuit is vooral bekend om de luxe hotspots zoals het casino, de jachthaven en de dure auto’s. In het voorjaar wordt dit beeld omgetoverd in een volwaardig Formule 1-circuit, met een betoverend uitzicht op de bergen in het Middellands Zeegebied.

3. SILVERSTONE – ENGELAND
Wat vroeger diende als een militair vliegveld, is nu tegenwoordig een van de bekendste circuits in de Formule 1. In Engeland werd de eerste Grand Prix verreden in 1950 en is sindsdien niet meer weg te denken uit de kalender. Volgens coureur Alexander Albon is dit een circuit “waar deze fantastische auto’s echt tot leven komen”. En zoals vaak geldt, wat voor de coureurs geldt, geldt ook voor de supporters.

4. BOEDAPEST, HONGARIJE
Dan gaan we terug naar Centraal Europa en de plek waar Nigel Mansell en Michael Schumacher werden bekroond vanwege hun fantastische prestaties op dit circuit. Het is nu wachten tot de zoon van Michael Schumacher, Mick Schumacher, zichzelf van zijn beste kant laat zien op dit leuke circuit.

Het circuit staat erom bekend dat het zwaar is voor de banden van de auto’s vanwege de stoffige ondergrond. Dit geeft tijdens de race extra pitstops. Ook de remmen hebben het zwaar te verduren dankzij drie zware rempunten die zich op het circuit bevinden. Wat ook zorgt voor spektakel is het moment van de Grand Prix van Boedapest, deze vindt vaak plaats in hartje zomer waardoor de omstandigheden rondom het circuit al zwaar zijn voor de coureurs en voor de technische onderdelen van de auto’s. Kortom: een circuit die je aandacht bij de race zal houden!

5. BARCELONA, SPANJE
En op de laatste plaats gaan we weer naar het zuiden van Europa: Barcelona. Voor de Oranjefans is dit een een circuit waar veel goede herinneringen aan overgehouden zijn: hier won Max Verstappen immers zijn eerste Grand Prix in 2016!

Het Circuit de Catalunya staat vooral bekend om de eerste twee bochten. Deze bochten zorgen voor een chaotische start waar vaak onder andere de voorvleugels van de auto’s al sneuvelen. Waar coureurs daar vaak de buitenlijn willen pakken om de verstopping te vermijden, moet de coureur ervoor zorgen dat hij niet doorschiet in de voorbereiding voor de tweede bocht. Oftewel: dit historische circuit is een waar spektakel voor iedere Formule 1-fan.

Previous «
Next »