Top 3 beste bluetooth speakers van dit moment

  • Rogier
  • november 14, 2021
  • Comments Off
Top 3 beste bluetooth speakers

Een bluetooth speaker is een erg makkelijke manier om overal te kunnen genieten van muziek of een podcast. De speaker beschikt, wanneer deze draadloos is, over een ingebouwde accu of batterijen. Sommige merken verbinden de term draadloos ook aan speakers die wel met een kabel gekoppeld zijn voor de voeding maar draadloos muziek kunnen afspelen. Dit draadloos afspelen wordt ook wel streamen genoemd en houdt in dat je muziek van een apparaat naar de luidspreker verstuurt zonder tussenkomst van een kabel. In dit geval wordt bluetooth gebruikt om de muziek te versturen. Het is dus bij het zoeken naar draadloze luidsprekers verstandig om te kijken hoe draadloos een luidspreker daadwerkelijk is. Hieronder lees je waar je nog meer op moet letten, gevolgd door onze top 3 beste bluetooth speakers van dit moment.

Vrijwel elk apparaat beschikt tegenwoordig over bluetooth

Bluetooth is een standaard die inmiddels door nagenoeg alle apparaten ondersteund wordt. De kans is heel groot dat je tablet, je smartphone en je laptop over bluetooth beschikken. Simpel gezegd zorgt dit ervoor dat twee apparaten met elkaar kunnen praten en data kunnen uitwisselen. Vroeger was het leggen van een bluetooth-verbinding een complex proces maar tegenwoordig kun je twee bluetooth-apparaten, een zender en een ontvanger, binnen enkele seconden aan elkaar koppelen. Het is een kwestie van bluetooth inschakelen, op de zender de ontvanger in de bluetooth-opties selecteren en de verbinding tot stand brengen, Vervolgens kan vrijwel direct muziek richting de ontvanger gestreamd worden.

Bluetooth is een systeem en niet merk gebonden

Er zijn nog wat zaken die je moet weten over bluetooth. Zo heeft het een beperkt bereik. Meestal kun je tot maximaal 10 meter van je speaker zitten totdat de verbinding verbroken wordt. In de meeste gevallen wordt de verbinding niet automatisch hersteld wanneer je weer binnen die 10 meter komt. Ook is bluetooth niet merkgebonden; heb je bluetooth op je toestel dan kun je communiceren met een bluetooth-ontvanger, ongeacht het merk. Daarbij hoeven de zender en de ontvanger elkaar niet fysiek te zien. Je kunt je smartphone gewoon in je zak houden of je laptop binnen leggen wanneer de verbinding tot stand gebracht is.

Top 3 beste bluetooth speakers van dit moment

Mr Handsfree Wifi Speaker

Mr Handsfree Wifi Speaker
Top 3 beste bluetooth speakers: Mr Handsfree Wifi Speaker

Multi-room speakers zijn vaak stevig aan de prijs. Zeker als je ze mee naar buiten wilt nemen. Hoewel de installatie niet de meest simpele is die we in dit veld kennen, hoef je deze maar één keer uit te voeren. Daarna voorziet de MrHandsfree XXL WiFi Speaker in beide wensen: multi-room voor binnen en bluetooth voor buiten. Ook qua audio is de opbouw van de speaker dik in orde waardoor we een klankbeeld horen dat een stuk boven de prijsklasse valt. Neem daarbij dat het netwerk ook met andere merken te combineren is en we hebben een speaker waar je veel plezier van gaat hebben. 

De draadloze Mr. Handsfree Wifi Speaker XXL heeft 2 luidsprekers aan de voorkant en 1 subwoofer voor de bass. Je kan muziek streamen via Wi-Fi of bluetooth en afspelen met Spotify, Tidal of via de radio en internet.
Ook kan je lokaal muziek opslaan of afspelen via het USB-geheugen. De Mr. Handsfree Wifi Speaker XXL ondersteunt DLNA & AirPlay streaming protocols. De ingebouwde batterij is herlaadbaar.

Top 3 beste bluetooth speakers: Google Nest Mini

Google Nest Mini
Google Nest Mini

De nieuwe Nest Mini van Google, nu met beter en rijker geluid! De tweede generatie beschikt over meer vermogen en meer bass. De Google assistent staat 24/7 voor je klaar, je hoeft alleen maar ‘Hey Google’ te roepen. Speel al jouw favoriete hitjes af op Youtube music, spotify of gewoon via de radio. Beschik je ook over slimme lampen? Dan zijn deze eenvoudig aan/uit te zetten maar ook te dimmen! De Nest Mini werkt met honderden smartapparaten, zoals verlichting, thermostaten en slimme stekkers. Hiernaast past de Google Nest Mini in elk interieur op een koffietafel, een nachtkastje of aan de muur.
Stream muziek met je stem. Speel muziek af via Spotify, YouTube Music, TuneIn Radio en meer.​​ Laat de Google Assistent gewoon weten welk nummer, album of genre, of welke artiest je wilt horen. Of stream naar de Nest Mini vanaf je telefoon.
De Google Assistent staat altijd voor je klaar. Stel je vraag en krijg het beste van Google, en informatie over het weer, nieuws en vrijwel alle andere onderwerpen. Stel timers en wekkers in, bel iemand met Google Duo, en meer. Nederlands en Frans zijn beschikbare talen voor de Nest.

Apple HomePod Mini

Apple HomePod Mini
Apple HomePod Mini

Het meest kenmerkende van de HomePod mini is het design. In plaats van een hogere cilindervormige speaker is de HomePod mini een stuk kleiner en nagenoeg helemaal rond. De speaker is een kleiner bolletje van zo’n 8,5 centimeter hoog, een stuk compacter dan de huidige HomePod. De HomePod mini komt in twee kleuren, namelijk spacegrijs en wit. De focus van de speaker ligt nog steeds op het geluid. Apple benadrukt dat de hoge geluidskwaliteit ook bij de HomePod mini behouden blijft.
De HomePod mini ondersteunt ook meerdere stemmen, dus iedereen in huis kan vragen naar zijn of haar agenda, berichten versturen vanaf je eigen account en meer. De HomePod mini speelt ook een rol in de smart home.
Net als de gewone HomePod vind je de HomePod mini gewoon in de Woning-app. De Woning-app krijgt een nieuwe Ontdek-pagina om nieuwe accessoires te ontdekken. Een nieuwe functie is Intercom. Daarmee kan je berichten versturen van de ene HomePod naar de andere in huis. Intercom werkt ook met iPhones, CarPlay en meer.

Previous «
Next »