• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Hier moet je aan denken als je een outdoorbroek gaat kopen

Hier moet je aan denken als je een outdoorbroek gaat kopen

  • Menfacts
  • november 15, 2021
  • Comments Off
outdoorbroek

De afgelopen 1,5 jaar hebben steeds meer mensen het ontspannende van wandelen ontdekt. Hoor jij ook bij die groep en trek je er graag op uit voor een lange hike? Dan zul je gemerkt hebben dat het verstandig kan zijn om bepaalde zaken aan te schaffen. Zo kan een comfortabele rugzak uitkomst bieden als je eten of spullen mee wil nemen. Ook qua kleding kan het verstandig zijn om bepaalde zaken aan te schaffen, zoals een outdoorbroek. Ben je op zoek naar een nieuwe outdoorbroek, maar weet je niet precies welke outdoorbroek het beste bij je past? Lees dan snel verder, want in deze blog helpen we je daarbij.

Een outdoorbroek is niet alleen ideaal om in te wandelen

Een outdoorbroek wordt niet alleen gebruikt om in te wandelen, maar ze zijn ook erg fijn voor andere outdoorsporten of om in te fietsen, hiken en kamperen. Een outdoorbroek geeft veel bewegingsvrijheid en zit comfortabel. Daarnaast zijn ze lichtgewicht en ademend. 

Dit laatste zorgt ervoor dat transpiratie in de vorm van verdampend vocht, wordt doorgelaten. Wanneer het vocht kan ontsnappen uit de kleding blijft de huid droog. Dit is prettig tijdens een lange wandeling.

Wanneer moet je voor een afritsbroek kiezen?

Als jij er ook aan denkt om een outdoorbroek te gaan kopen, dan is het belangrijk om te bedenken in wat voor temperaturen je over het algemeen loopt. In Nederland kan het verstandig zijn om een afritsbroek aan te schaffen, omdat het weer hier nogal veranderlijk is. 

In koude gebieden is het verstandig om een gevoerde outdoorbroek aan te trekken

Wanneer je een afritsbroek draagt, kun je deze gemakkelijk afritsen en meenemen in je tas. Als je veel wandelt in koude gebieden, bijvoorbeeld tijdens een vakantie in Zweden, dan is een gevoerde broek perfect. Deze broeken hebben een warm laag waardoor jouw warmte niet verloren gaat.

Bescherming tegen UV stralen

Wanneer de zon fel schijnt tijdens een wandeling, dan is het belangrijk om niet te verbranden. Dit kan door je kleding heen gebeuren. Daarom is het dan belangrijk om je tegen UV stralen te beschermen en  te kiezen voor een outdoorbroek met SPF 50. Dan ben je ervan verzekerd dat je geen last gaat krijgen van verbrande benen wanneer je een hele dag in de zon hebt gelopen.

Voor lange wandelingen in Nederland doe je er verstandig aan om een waterafstotende broek aan te schaffen

Zoals we hierboven al beschreven, kan het weer in Nederland erg wispelturig zijn. Zonnestralen kunnen makkelijk worden afgewisseld met regenbuien. Voor wandelingen in Nederland is het dan ook belangrijk om te kiezen voor een waterafstotende outdoorbroek. Voor je gezondheid, en het comfort tijdens een wandeling, is het wel zo fijn dat je benen droog blijven. Zweet kan nog wel naar buiten, maar regendruppels niet naar binnen. Met een waterafstotende outdoor broek kan jij de regen en mist aan.

Een outdoorbroek die beschermt tegen insectenbeten

Er zijn ook outdoorbroeken die insectwerend zijn. Deze zorgen ervoor dat je geen last hebt van vervelende insectenbeten. Niet alleen bijtende insecten veroorzaken pijnlijke, jeukende beten, maar ook levensbedreigende ziekten zoals malaria, dengue fever, Lyme en West-Nijl virus. Bij een insectwerende outdoorbroek wordt ongeveer 90% van de insectenbeten effectief afgeweerd. Maar insectwerende kleding heeft nog meer voordelen. Het voorkomt namelijk schimmelvorming en vieze geurtjes. Perfect voor de ruigere outdoor activiteiten, waar ook ter wereld.

Previous «
Next »