5 tips om relaxed TV te kijken

  • Rogier
  • augustus 4, 2020
  • Comments Off
blog voor mannen

TV kijken is lekker ontspannend. Misschien kijk je graag spannende films of ga je juist liever voor een interessante serie. Je kunt alleen kijken, maar ook samen met je vrienden of je partner. Heb jij er ooit weleens over nagedacht of je eigenlijk wel op de goede manier TV kijkt? Dit zijn 5 tips om heerlijk relaxed TV te kijken!

Tip 1. Zet de TV precies goed

De meeste mensen hebben hun TV op een vaste positie, bijvoorbeeld op een TV kast. Dat is echter niet ideaal. Het is namelijk afhankelijk van je zitplaats of de TV op de goede plek staat. Ook moet de TV vaak iets anders staan als je samen kijkt met andere mensen. Een TV wandbeugel biedt de oplossing. Je kunt dan de TV draaien tot de juiste positie. Zo kun je met een rechte nek naar de TV kijken, zodat je minder snel nekklachten krijgt. Let ook op de hoogte van de TV: het midden van het beeld moet ongeveer op ooghoogte staan.

Tip 2. Kies een goede zithouding

Je ploft op de bank neer en zet de TV aan. Klaar, toch? Helaas is dit niet de beste manier om TV te kijken. Je zit maar zelden in een goede houding voor je rug, schouders en nek. Het is daarom goed om eens te kijken naar je zithouding. Een (draaibare) fauteuil is doorgaans beter voor je zithouding dan de bank. Vraag je af hoe vaak je TV zit te kijken. Kijk je gemiddeld meer dan 6 uur per week? Dan is een goede zithouding extra belangrijk omdat je anders last kunt krijgen van vastzittende of stijve spieren en zelfs RSI klachten.

Tip 3. Maak ruimte voor je accessoires

Als je TV zit te kijken wil je graag alles binnen handbereik hebben. Maak daar dus een geschikte ruimte voor. Het is vaak fijn om een bijzettafeltje binnen bereik te hebben. Daar kun je bijvoorbeeld je telefoon leggen en je hapje en drankje op zetten. Zit je vaak op dezelfde plek, bijvoorbeeld in je mancave, dan is het handig om een (vaste) telefoonlader te plaatsen zodat je je telefoon alleen nog maar hoeft te koppelen om hem te laten laden terwijl je TV kijkt. Dit soort kleine aanpassingen maakt het TV kijken nog relaxter.

Tip 4. Neem de tijd

Je kent dat wel: je zakt voor de TV neer, maar eigenlijk moet je nog heel veel doen. Achteraf voel je je schuldig over de verloren tijd. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen. Vraag je voordat je neerploft even af wat je allemaal nog wilt doen. Is het handig om dit eerst te doen, of wil je eerst TV kijken? Meestal is het het beste om TV kijken voor het laatst te bewaren, want als je dan net lekker in een serie zit hoef je die niet af te breken. Als je bovendien zorgt dat je alle andere (vervelende) klusjes voor vandaag al klaar hebt kun je met een voldaan gevoel onderuit zakken.

Tip 5. Ga voor films en series van eigen keuze

Het ouderwetse TV kijken met beperkte keuze uit een aantal kanalen is wel voorbij. Vrijwel alle TV’s hebben nu de mogelijkheid om bijvoorbeeld via Netflix te kijken. Dat heeft een groot voordeel, want zo kun je kijken wat je zelf hebt gekozen. Bij uitzendingen bestaat zo’n 20-30% van de gekeken tijd uit… reclame! Waar je dus helemaal niet op zit te wachten. Bovendien ga je al snel verveeld zappen en kom je bij programma’s die je eigenlijk helemaal niet zo boeiend vindt, maar toch uit verveling even kijkt. Het is veel prettiger als je gewoon een lijst met films en series hebt die je vrij kan kiezen en die je zónder reclame kunt kijken.

Relaxed TV kijken is erg fijn. Je kunt even helemaal ontspannen en je hoeft er niet bij na te denken. Even weg van je drukke leven en kijken naar interessante series en films. Met deze 5 tips kun jij ultiem ontspannen terwijl je TV zit te kijken.

Previous «
Next »