Top 7 bezienswaardigheden in Kenia

  • Rogier
  • november 27, 2018
  • Comments Off

Bezienswaardigheden in Kenia in overvloed! Zie hieronder de beste plekken die je kunt bezoeken tijdens je bezoek aan Kenia. Wij hebben een Top 7 beste bezienswaardigheden in Kenia voor je samengesteld.

Masai Mara Game Reserve

In het zuiden van Kenia, niet ver van Tanzania, tref je het natuurreservaat Masai Mara. Van oorsprong de woonplaats van de bekende Masai-stam en wilde dieren zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, zebra’s en nog veel meer wildleven. Je kunt in dit prachtig natuurpark dus echt dieren zien in het wild en hier zelfs overnachten!

De hoofdstad Nairobi

Als je Kenia bezoekt, dan mag je natuurlijk de hoofdstad niet overslaan. Veel interessante en indrukwekkende bezienswaardigheden in Kenia zijn namelijk te vinden in de Nairobi. In deze universiteitsstad tref je de imposante Jamai moskee, het Uhuru Park en musea als het Nairobi National Museum met bijbehorende slangenpark en National Archives museum met traditionele kleding en sieraden.

Shimba Hills

Het reservaat Shimba Hills biedt een veelzijdig natuurlandschap met prachtige uitzichten over de zee. Van savannen tot de jungle, je vindt het hier. Evenals veel buffels, everzwijnen, antilopen, olifanten en giraffen en enkele zeldzame diersoorten. Er is tevens een olifanten weeshuis. Je kunt hier ook op wildsafari gaan en zelfs naast de olifanten lunchen!

Out of Africa

Ook zitten zwijmelen bij de film Out of Africa met Robert Redfort en Meryl Streep? Net buiten Nairobi, aan de voet van de Ngong Hills bevindt zich het voormalig huis van de Deense schrijfster Karen Blixen en auteur van het boek Out of Africa. Vanuit deze residentie, dat nu een museum is gelegen tussen de koffieplantages, kreeg Blixen de inspiratie om over haar leven in Afrika te schrijven dat resulteerde in de prachtige film Out of Africa. Een aanrader!

Het Nakurumeer

Dit meer dat op zo’n 150 kilometer van de hoofdstad Nairobi af ligt, was van oudsher de drinkplek voor vooral flamingo’s, neushoorns en giraffen. Echter is het waterpeil enigszins gezakt, waardoor het aantal wilde dieren rondom dit meer is afgenomen. Desondanks zijn er nog genoeg roze flamingo’s en wildlife te vinden om prachtige plaatjes te schieten en behoort dit meer tot een van de beste bezienswaardigheden in Kenia.

Menengai krater

Bezoek dit grootste overgebleven vulkanische krater ter wereld. Bovenop deze uitgestorven vulkaan heb je een schitterend uitzicht op het Nakuru meer, het Bogoria-meer en de krater zelf. Een ideale plek om te wandelen, fietsen of te kamperen. Tien kilometer verderop ligt de derde grootste stad van Kenis, Nakuru. Ook zeker een bezoek waard.

Diani Beach

Strandliefhebbers opgelet: Diani Beach aan de Indische Oceaan behoort volgens velen tot het mooiste strand van Kenia. Een mooie afwisseling na een dagje safari! Het geliefde strand ligt ongeveer 45 kilometer zuidelijk van Mombasa. Fijn suikerwit zand en zeer helder water, evenals luxe hotels en lodges mag je hier verwachten. Zonnebaden, zwemmen, golfen of watersporten beoefenen, dat gaat hier allemaal uitstekend.

Previous «
Next »