Samsung Galaxy A6

  • Menfacts
  • juli 2, 2018
  • Comments Off
samsung galaxy a6

Heb je geen budget voor een iPhone X,  maar wil je toch een redelijk vlot toestel binnen jouw budget? Kies dan voor deze gulden middenweg met een smartphone die een mooi, strak design heeft en goede specificaties!

Scherm

Het scherm zal voor veel gebruikers een verademing zijn. Het maakt namelijk gebruik van de AMOLED techniek die Samsung vaker gebruikt, met name bij de duurdere modellen. Deze techniek zorgt voor mooie rijke kleuren en een superieur contrast. Daarbij doet dit model mee met de trend van infinite displays: je krijgt veel scherm en bijna geen randen. Zo heb je veel ruimte om je gang te gaan. Het scherm heeft een relatief lage resolutie ten opzichte van andere toestellen: met 1480 bij 720 pixels oogt het iets minder scherp. Maar in de praktijk zal dit niet heel snel opvallen.

Onder de motorkap

Met 3GB ram geheugen en een zuinige snelle octacore processor zal dit toestel hedendaagse taken zoals browsen, mailen en andere zaken makkelijk uitvoeren. De accucapaciteit bedraagt 3000 mah, dat komt overeen met de meeste smartphones. De samsung galaxy a6 zorgt door het gebruik van het amoled scherm en de zuinige CPU voor goede accuprestaties.

Camera

Op het gebied van fotografie heeft het toestel een camera achterop het toestel met een 16mp sensor. Samsung staat bekend om de goede cameraprestaties bij de smartphones. Hierdoor hoef je niet zo snel meer een losse camera meer mee te nemen, maar maak je je foto’s van je leukste momenten gewoon met je smartphone.

De A6 Plus

De Samsung Galaxy A6 wordt tegelijkertijd met de A6 Plus geleverd. Hierbij is de Plus de versie welke op diverse gebieden net wat beter scoort, maar daardoor ook duurder is. Zo heeft de gewone A6 een 5.7 inch scherm met een 1480×720 pixels resolutie, terwijl de Plus versie een 6.0 inch scherm heeft met een resolutie van 2220×1080 pixels. Dit is hierdoor weer een stuk scherper. Ook maakt het toestel gebruik van een dubbele camera, wat zorgt voor een betere fotokwaliteit bij slechter licht en mooie zachte achtergronden.

Android Oreo

Uit de doos zullen de Samsung Galaxy a6 toestellen gebruik maken van Android Oreo, oftewel Android 8.0. Hierdoor zijn de toestellen bij met de laatste software. En zo weer voorzien van allerlei makkelijke nieuwe functies.

Releasedatum en prijzen

Zowel de A6 als de A6 Plus komen half juni uit in Nederland. De A6 zal voor een adviesprijs van 309 euro te koop zijn, waarbij de A6 Plus 369 euro zal gaan kosten. Of die paar tientjes de meerprijs waard zijn, hangt af van je wensen. Voor gemiddeld gebruik is de A6 al ruim voldoende voor de meeste gebruikers.

Previous «
Next »