Outdoorsporten

  • Menfacts
  • juni 28, 2018
  • Comments Off
klimmen

Als we het hebben over outdoorsporten dan is dit meer dan even een eindje over de heide wandelen of een fietstochtje maken door het fraaie Nederlandse landschap. Outdoorsporten is stoer en gebeurd vaak in de ruwe en onherbergzame natuur. Het kost kracht en is uitdagend. Ook de weersomstandigheden zijn bij outdoorsporten niet van het grootste belang. Wandelen of fietsen doen we vaak enkel op mooie dagen. Outdoorsporten kun je ook doen bij regen of in een dik pak sneeuw. Het is dus wel van belang om bij het beoefenen van een outdoorsport goed uitgerust te zijn. Kijk daarom op de website van Snowcountry, waarbij je alle uitrusting kunt aanschaffen die je nodig hebt bij het beoefenen van je outdoorsport.

Verschillende soorten outdoorsporten

Klimmen
Klimmen als outdoorsport is in principe niet in Nederland te beoefenen. We hebben wel sportcomplexen met klimwanden, maar dat is geen outdoorsport. Wel is het handig om een klimwand te gebruiken als training. Echt beklimmen van bergen moet je doen in het buitenland, waar veel en hoge bergen zijn. De Alpen, zowel in Oostenrijk als Frankrijk zijn daar zeer geschikt voor. Wil je het iets extremer, dan kun je ook kiezen voor een Scandinavisch land. Helemaal extreem en wat een uiterst goede voorbereiding nodig heeft, is de beklimming van de Himalaya.

Raften
Raften is een populaire watersport. Het grote voordeel van raften, in tegenstelling tot bijvoorbeeld kanoën, is dat je dit als groep kunt doen. Je zit namelijk met meerdere mensen in een opblaasbaar vlot, de raft. Hiermee moet je gezamenlijk een wilde rivier bedwingen. Hoe wilder de rivier en hoe meer obstakels, des te uitdagende deze sport is. In Europa lenen enkele landen met wilde rivieren en watervallen zich er goed voor, zoals Frankrijk en de Scandinavische landen. Ook in zowel Noord-, als Zuid-Amerika zijn veel wilde rivieren te vinden die zeer geschikt zijn om te raften.

Wintersport
Wintersport kennen we vooral van een beetje recreatief skiën en dan vooral lang in de kroeg of hotel zitten om je warm te drinken. Maar echte wintersport als outdoorsport is veel intensiever. Hiervoor moet je dan ook niet de gebruikelijke wintersportgebieden uitzoeken, maar wat extremere gebieden. Canada leent zich daar bijvoorbeeld uitstekend voor. Hier kunt je hoog in de bergen skiën, snowboarden of langlaufen. Iets extremer wordt het wanneer je gaat ijsklimmen of sneeuwschoenwandelen, waarbij je echt tegen de krachten van de wilde en ruwe natuur moet vechten en de wintersport echt uitdagend maakt.

Previous «
Next »