• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • 5 gouden tips voor de man die zijn huis in gaat richten

5 gouden tips voor de man die zijn huis in gaat richten

  • Rogier
  • mei 2, 2019
  • Comments Off
interieurtips voor mannen

Kies voor een eigentijds en oogstrelend interieur

Iedere moderne man besteedt de nodige aandacht aan de inrichting van zijn interieur. Dat is namelijk de plek waar je een groot deel van je leven verblijft. Maar ook waar je vrienden, familieleden, collega’s of je partner ontvangt voor een feestje of gezellig samenzijn. En daarom moet een mannen interieur – of het nu om de woonkamer, eetkamer of badkamer gaat – comfortabel en eigentijds zijn ingericht. Met oog voor opvallende details en een moderne uitstraling. Maar hoe pak je een huis inrichten man slim aan? Met onderstaande 5 gouden interieurtips voor mannen creëer je binnen no time een eigentijds én oogstrelend interieur

1. Leg een vloerkleed neer

De belangrijkste tip onder de interieurtips voor mannen is het creëren van een elegante en stoere mannelijke woonkamer. Perfecte meubilair voor een stoere, eigentijdse sfeer is een gave leren bank met daaronder een kleed. Een kleed in een mannen interieur straalt sfeer uit, maar is ook lekker warm aan je voeten. Zeker als je kiest voor een hoogpolig kleed. Natuurlijk staat er in jouw mannelijke woonkamer ook een moderne salontafel en een kast om jouw breedbeeldtelevisie op te zetten.

huis inrichten man

2. Kies voor grote planten

Tot de top 5 interieurtips voor mannen behoort ook het voorzien van jouw huis met enkele grote planten. Kies hierbij voor planten die weinig onderhoud nodig hebben, zoals een stoer Euphorbia ingens cactus of de palmlelie Yucca elephantipes. Dit zijn planten die lang meegaan en heel goed tegen een stootje kunnen.

3. Show jouw favoriete pronkstukken

Niet is er onmisbaarder bij een huis inrichten man dan jouw collectie pronkstukken te showen. Spaar je modelauto’s, dan kun je deze in een fraaie glazen vitrinekast zetten om ze aan bezoekers te kunnen laten zien. Of kies voor een servicekast om jouw wijnglazen in te zetten, samen met enkele flessen. Wanneer je de betreffende servicekast in (ongeveer) dezelfde kleur als de muur erachter schildert, zorg je ervoor dat jouw collectie er visueel scherp uitspringt!

4. Creëer ruim voldoende licht

Een gemiddeld mannen interieur in Nederland is vaak donker: donkere meubels, weinig verlichting, donkergrijze gordijnen, et cetera. Niet alleen oogt dit saai, het komt ook somber over. Zorg daarom voor voldoende licht via lichte gordijnen, lichte muren en voldoende led-verlichting. Zo krijgt het interieur veel meer sfeer, lijkt het opener en wordt het in de kamer meteen gezelliger.

mannen interieur

5. Gebruik sfeervol hout

Warmte en sfeer vergroten zijn onmisbaar in een lijstje interieurtips voor mannen. Dit kun je ook perfect doen met hout. Zet bijvoorbeeld een houten boekenkast – uiteraard gevuld met jouw favoriete boeken en bijzondere voorwerpen als een kandelaar, jouw lekkerste aftershaves of enkele foto’s, in de woonkamer neer.

Previous «
Next »