Kippendijen voor op de barbecue

  • Rogier
  • mei 7, 2019
  • Comments Off

Het barbecue seizoen staat weer voor de deur dus is het tijd om nieuwe inspiratie op te doen. Elke keer die ribbetjes op de barbecue en een goede steak er op gooien wordt natuurlijk ook wat saai. Dit jaar hebben we een nieuw stukje vlees dat echt niet mag ontbreken op je barbecue Het is het jaar van de kippendijen en in onze ode aan de kippendij gaan wij ook precies uitleggen waarom de kippendijen voor de barbecue stiekem misschien de barbecue game gaat overnemen.

Kippendijen bbq vs kipfilet bbq

Wanneer je zelf al graag met kip werkt kies je misschien sneller voor de kipfilet voor op de bbq in plaats van een kippendijen bbq. Kipfilet is het stukje kip waar men vaak mee kookt but you are missing out. De kippendijen zijn smaakvoller omdat ze, in tegenstelling tot kipfilet dat vaak wat aan de droge kant kan zijn, een stukje vet bevatten, waardoor ze nog beter zullen grillen en smaken op de barbecue. Door de vettige structuur van de kip zijn kippendijen beter voor op de barbecue. Ze zullen beter smaken en wanneer je ze grilt zullen ze dat heerlijke ‘smokey smaakje’ krijgen. Wanneer je kipfilet op de bbq gooit kan deze vrij droog worden en met de kippendijen heb je deze zorgen niet.

Marineren is heel belangrijk

Zoals elk stukje vlees, vis of kip is het ook bij de kippendijen voor de barbecue belangrijk dat je ze goed marineert. Dit kun je het beste een dag van te voren doen. Geen tijd gehad? Op de dag van de bbq zelf kan het ook. Zorg er voor dat de gemarineerde kippendijen minstens 2 uur in de koelkast kunnen rusten voordat je deze op de gril gooit.

Door de heerlijke marinade kun ook jij aan je vrienden laten zien dat kippendijen beter voor op de barbecue zijn. Met de marinade kun je alle kanten op, wees niet bang dat je iets ‘verkeerd’ doet. De marinade is naar ieders smaak. Zorg er in ieder geval voor dat je een goede olie uitkiest voor je marinade. Een olijfolie of een zonnebloemolie is het beste. Gebruik per 100 gram kippentijden 4 eetlepels olie. Hier kun je alle kruiden die je lekker lijken aan toevoegen. Een goede combinatie blijft verse knoflook (1 theelepel per 100 gram), verse tijm, rozemarijn kruiden en paprika poeder. 

Aziatische marinade

Wil je een keer iets anders proberen? Maak dan een Aziatische marinade.
Doe de kippendijen voor op de barbecue in een kom met wat sesam olie, ketjap manis, oestersaus en sesamzaadjes. Laat dit een dag in de koelkast marineren. Je kunt er ook wat groente bij grillen die je besprenkelt met wat sesam olie. Zo heb je een leuke twist voor je kippendijen!

Previous «
Next »