Tips voor het oplossen van stank in huis

  • Menfacts
  • januari 4, 2019
  • Comments Off
stank in huis

Stank in huis, wat te doen?

Stank in huis is erg vervelend. Je wilt er zo snel mogelijk vanaf maar weet niet goed hoe. Wat kun je doen?

Huur een professional in

Allereerst is het belangrijk te onderzoeken waar de stank vandaan komt en wat de oorzaak van de stank is. Soms is het overduidelijk, maar er kan ook een grote speurtocht aan vooraf gaan. Deze speurtocht kun je zelf doen of het over laten aan een professioneel team van speurders zoals die van het bedrijf Strooming. Stank in huis laten opsporen door Strooming is een goede keuze. Een bedrijf inzetten bij je speurtocht is ideaal wanneer je werkelijk geen idee hebt waar de stank vandaan komt.

Drie makkelijke tips

  • Ventilatie: ventileer je huis elke dag een aantal uren. Zo voorkom je de ophoping van giftige gassen in huis.
  • Koffie: laat een waxinelichtje branden onder een open pot koffiebonen. De geur die eraf komt neutraliseert andere luchtjes.
  • Kattenbakkorrels: vul een oude sok met kattenbakkorrels en leg deze op de stinkende plaats.

Maskeer vieze luchtjes

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om geen rigoreuze maatregelen te nemen en de boel gewoon te maskeren. Vieze luchtjes zijn niet moeilijk te maskeren maar het is geen definitieve oplossing. Het is een tijdelijk iets en wanneer de stank echt te erg is kun je beter iemand inschakelen. De stank kan namelijk ook hinderlijk zijn voor je gezondheid en dat wil je vast niet.
Hoe maskeer je een vieze lucht? Dit kan door bijvoorbeeld door geurstokjes of een spray. Let er wel op dat er in deze dingen ook ongezonde stoffen kunnen zitten.

Tot slot

Stank in huis heeft niet altijd een grote oorzaak. Soms is simpelweg een stinkende prullenbak de oorzaak of heb je een brandlucht in huis omdat je per ongeluk het vlees liet aanbranden. Deze oorzaken zijn makkelijk op te lossen. Helaas kan er ook een grotere oorzaak zijn zoals rioollucht of stinkende radiatoren. Hiervoor is meestal een professionele aanpak nodig. Heb jij stank in huis en heb je geen idee waar het aan kan liggen? Probeer dan bovenstaande tips eens uit of schakel hulp in.

Previous «
Next »