• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • De ideale wintersport vakantie voor de avontuurlijke man

De ideale wintersport vakantie voor de avontuurlijke man

  • Menfacts
  • januari 4, 2019
  • Comments Off
wintersport voor mannen

Er zijn veel mannen die al sinds jaar en dag naar hetzelfde skigebied in Oostenrijk gaan, van dezelfde pistes afdalen en in hetzelfde cafeetje hun Après Ski beleven. Natuurlijk kom je uitgerust en enigszins voldaan terug van deze vakantie, maar het kan nog (veel) beter. Ga eens voor een avontuurlijke wintersportvakantie. Dan maak je tenminste echt nog eens wat mee en heb jij na de vakantie bij de koffieautomaat de stoerste verhalen.

Die Alpen hebben we nu wel gezien

Het is een prima skigebied, de Alpen, maar die hebben we nu vaak genoeg gezien. Wintersport voor mannen vindt plaats in landen als Kirgizië, Kazachstan, Turkije of Georgië. Bijna al deze landen liggen voor een groot deel boven de 1500 meter en zijn zeer sneeuwzeker. De pistes zijn prima geprepareerd, maar verwacht geen geavanceerde skiliften, moderne hotels of andere uitgebreide faciliteiten. Een avontuurlijke wintersportvakantie staat in deze gebieden voorop.

Overnachten doen we in een…Yurt

In plaats van in een hotelbed slaap je op een avontuurlijke skivakantie in een Yurt. Deze tenten die van oudsher al jaren door de plaatselijke bevolking worden gebruikt, zijn gelukkig wel verwarmd. Je kunt gebruik maken van een centrale Yurt voor de maaltijden en verder zijn er dus de slaapyurts. Een leuke en originele manier om eens een keer te overnachten op een andere manier. Het leuke is dat je ook nog eens de Banya (een Russische sauna) in kunt na je skitochten.

Spectaculaire sneeuwscooterdroppings

Je kunt met een skilift de berg op, maar wat dacht je van een sneeuwscooter als sleeplift? De scooter sleept je naar boven, terwijl jij op je ski’s erachter hangt. Eenmaal boven aangekomen ski je zelf weer naar beneden. Er zijn verschillende afdalingen voor zowel de geoefende als de minder geoefende skiër. Eenmaal beneden aangekomen, begint het feest weer opnieuw en word je weer de berg opgesleept.

Verre bestemmingen

Voor avontuurlijke mannen die landen als Kazachstan en Turkije nog niet ver genoeg vinden, is er ook een aantal verre bestemmingen waar je een avontuurlijke wintersportvakantie kunt houden. Wat dacht je van Japan? Op het eiland Hokkaido vind je uitstekende skigebieden. De bekendste is Niseko met de berg Yotei: een uitdaging voor echte mannen. Ook in Canada kun je terecht voor avontuur. In de stad Whistler (vlakbij Vancouver) vind je het Olympisch skigebied van 2010. Je vindt hier meer dan 200 spectaculaire afdalingen en de faciliteiten zijn uitstekend.

Previous «
Next »