• Homepage
 • >
 • Mannen
 • >
 • 5 investeringen in je woning die zichzelf terugverdienen

5 investeringen in je woning die zichzelf terugverdienen

 • Menfacts
 • augustus 20, 2020
 • Comments Off

Heb je een eigen huis, dan is het belangrijk om daar regelmatig in te investeren. Dat doe je waarschijnlijk sowieso al in de vorm van onderhoud. Door je woning goed te onderhouden en regelmatig iets te vernieuwen, behoud je de waarde van de woning. Maar je kunt nog meer doen. Wist je bijvoorbeeld dat déze 5 investeringen zichzelf weer terugverdienen?

1. Waterontharder

Een waterontharder is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij investeren. Toch is het een hele goede manier om je woning te upgraden. Waterontharders zijn er in diverse vormen en prijscategorieën. Het grote voordeel van een waterontharder is dat je geen problemen meer hebt met kalk in het water. Daardoor gaan diverse apparaten, zoals de vaatwasser, wasmachine en koffiezetapparaat, veel langer mee. Bovendien bespaar je jaarlijks ook een groter bedrag dan je denkt omdat je nauwelijks nog anti-kalk schoonmaakmiddelen nodig hebt.

2. Zonneboiler

De zon geeft dagelijks gratis energie. Deze energie kan worden omgezet in praktisch bruikbare energie. Wat dacht je van een zonneboiler? Deze verwarmt het water (deels) zodat je extra goedkoop gebruik kunt maken van warm water. Er zijn zonneboilers die alleen gebruikt worden voor warm tapwater, maar ook zonneboilers die de volledige warmwatervoorziening van de woning regelen. Soms ook in combinatie met een HR ketel, omdat bij oudere woningen een zonneboiler onvoldoende is om de woning te verwarmen. De kosten van een zonneboiler verdien je, afhankelijk van het apparaat, binnen 7-15 jaar terug. Als de gasprijs net zo hard door blijft stijgen als de afgelopen jaren, verdien je je investering zelfs nog sneller weer terug.

3. Ruimte

Extra ruimte in de woning levert permanent een waardevermeerdering op. Het is natuurlijk heel fijn om extra ruimte te hebben als je in je woning blijft wonen. Ga je verhuizen, dan verdien je de investering grotendeels terug door de hogere verkoopwaarde. Een dakkapel of aanbouw kan zichzelf op deze manier goed terugverdienen. Als je daar het extra woongenot bij optelt is deze investering absoluut de moeite waard.

4. Isoleren

Isolatie vermeerdert de waarde van je woning. Maar ook als je in je woning blijft wonen, verdien je je investering terug. Je hebt namelijk veel minder energie nodig om je woning te verwarmen. In de koude maanden levert je dat een flinke korting op de energierekening. Wil je graag gebruikmaken van energiezuinige manieren van verwarmen, zoals vloerverwarming of zonneboiler? Dan is het noodzakelijk om goede isolatie te hebben, want anders kan de woning niet efficiënt verwarmd worden. Nog een extra reden om dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie als investering toe te passen.

5. Domotica

Nog een verrassende optie om te investeren: domotica. Iets waar de meeste mannen toch al dol op zijn! Domotica bestaat in heel veel vormen. Een aantal vormen kost alleen maar extra geld en energie, dus die laten we buiten beschouwing. Maar er zijn ook een aantal goede investeringen die zichzelf terugverdienen:

 • Slimme verlichting, die dus nooit aan staat terwijl dat niet nodig is en die naar wens gedimd kan worden.
 • Slimme verwarming, die je ook op afstand kunt bedienen en met een timer kunt instellen. Dan wordt je huis niet verwarmd als er niemand thuis is.
 • Slimme beveiliging, bijvoorbeeld via IP camera’s. Deze investering verdient zichzelf indirect terug: de kans op inbraak en diefstal wordt sterk verkleind.
 • Slimme apparatuur die zichzelf volledig kan uitschakelen. Ook keuken-apparaten die zuiniger werken doordat ze slimme technologie gebruiken zijn een nuttige investering.

Er zijn veel soorten domotica. Daarbij zijn er diverse die energie besparen, waardoor ze op langere termijn zichzelf terugverdienen. Bovendien leveren ze uiteraard ook extra woongemak en wooncomfort op.

Investeren in je woning is vaak een verstandige keuze. Je kunt op deze manier veel geld besparen en daarmee de investeringen weer terugverdienen. Het is een stuk zekerder dan wanneer je het geld investeert in aandelen. En op de spaarrekening levert het geld tegenwoordig maar nauwelijks rente op. Kies je voor één van deze 5 investeringen, dan verdien je het geïnvesteerde geld snel weer terug en kun je genieten van meer wooncomfort.

Previous «
Next »